Gretta i robot predstavili Kretene i Kaos

O

U subotu, 6.10.2012., točno u podne pucnjem Gričkog topa zagrebački je sastav Gretta predstavio u Aquarius Music Shopu u Varšavskoj 12 – novi album, singl i spot. U glazbenom dućanu  okupili su se mnogobrojni fanovi, prijatelji i predstavnici medija kako bi popratili predstavljanje trećeg Grettinog studijskog albuma „Kreteni“ (Aquarius Records / Spona) te videospota za drugi singl s tog albuma, pjesmu „Kaos“.
Nakon krathih uvodnih riječi izdavača, prisutnima se obratio režiser videospota Luka Hrgović te objasnio vezu između njegovog kratkog filma „Zetstapo“ i Grettinog videospota. Uslijedila je premijera videospota, da bi konačno dečki iz Grette u gužvi zagrebačke subotnje špice odsvirali pet pjesama s  novog albuma i jednostavno oduševili sve prisutne.
Cjelokupna promocija događala se pod budnim okom i zaštitom robota iz filma „Zetstapo“ odnosno videospota „Kaos“.
Uskoro slijede medijske premijere spota na CMC televiziji i portalu Muzika.hr nakon čega će se moći pogledati na Youtubeu.
Središnja promocija albuma „Kreteni“ dogodit će se u Malom pogonu Tvornice u četvrtak, 18.10.2012. u sklopu festivala „Velika rock eksplozija #5“. Ispred Grette tom će prilikom nastupiti sastavi „Pištolj na gumene metke“ iz Siska i “Orange Room” iz Liverpoola.

http://www.gretta-online.com/

Popis pjesama:
01. Moderna
02. Kaos
03. Bez riječi
04. Dovoljan je
05. Tražimo
06. Slutim
07. Kreteni
08. Rebalans
09. Taj dan
10. Ekran

Bez sluha foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
Hrvatske blues snage
Spona Classics foot
reggae foot