Novi EP: One Possible Option – My Name is Uncreature

One Possible Option (Rijeka) One Possible Option (Rijeka)

Iako hrvatski glazbeni sastavi koji pjevaju na engleskom jeziku nisu rijetka pojava, ne događa se često da jedan domaći bend potpiše ugovor s njemačkom diskografskom kućom i ostvari veliku europsku turneju, a upravo je to pošlo za rukom izvrsnom riječkom kvartetu One Possible Option. Okosnicu te alter-rock grupe, osnovane 2007. godine, čine gitarist i tekstopisac Zdravko Kasapović – Piggy (vođa nekadašnje grupe The Stuff) i njegov sin, Deni Kasapović na vokalu, kojima su se pridružili Evin Nađ na basu te Dejan Adamović – Deva na bubnjevima.

Uz nezaobilaznu žestoku i beskompromisnu svirku, iznimno važan dio One Possible Optiona su inteligentni tekstovi koji govore o realnosti, ljudskim i globalnim problemima, sugeriraju načine za rješavanje tih problema te istovremeno nude slušateljima poruku i inspiraciju. Kako bi što veći broj ljudi mogao razumjeti njihovu snažnu poruku, sve pjesme su prevedene na engleski jezik, što je rezultiralo brojnim koncertima u mnogim europskim državama (Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Švicarska). Na jednom od nastupa prepoznali su ih predstavnici berlinskog Setalight Recordsa i odmah im ponudili izdavanje EP-a te organizaciju velike europske turneje, koja će se održati u rujnu ove godine. Prije toga, u ožujku, uz potporu njemačke predgrupe Samavayo, One Possible Option će se predstaviti i hrvatskoj publici na mini turneji koja (za sada) obuhvaća sljedeće gradove:

14.3. ZAGREB – Klub
15.3. UMAG – American Bar
19.3. SPLIT – Kocka
20.3. ŠIBENIK – Azimut
21.3 RIJEKA – Beertija
22.3. PULA – Mimoza

EP “My Name is Uncreature” (Spona / Setalight Records, 2014.) sadrži pet pjesama koje je snimio Matej Zec u studiju G.I.S. u Kastavu, a miks i mastering potpisuje Goran Kovač.

Bez sluha foot
reggae foot
drumtidam foot
Sound Report foot
Treći svijet foot
soundgardina foot
terapija_FOOT