Trostruka kompilacija: Split Blues Festival 2017

Split Blues Festival 2017

Spona i Wolfman Vam predstavljaju trostruku blues kompilaciju – “Split Blues Festival 2017 – In Memoriam Jadran Zlodre Gobbo”. Kompilacija je snimljena tijekom tri dana “Split Blues Festivala”, a sadrži čak 38 pjesama, koje je izvelo 12 različitih izvođača.
“Split Blues Festival 2017” je održan u predivnom splitskom parku Zvončac, s pozornicom 30 metara udaljenom od mora te je tako i vizualno isprepleo zelenilo parka s plavetnilom Jadrana, što je zasigurno ostavilo traga na nadahnute interpretacije bendova svih triju večeri trajanja festivala.

Ovaj međunarodni festival otpočetka vodi računa o obuhvaćanju svih žanrovskih odstupanja unutar blues glazbe, kao i dobnih i regionalnih kriterija pri sastavljanju programske liste. Tako su i na 7. izdanju Split Blues Festivala u line up uvršteni i virtuozni Raphael Wressnig & The Soul Gift Band iz Austrije, i hrvatskoj blues publici već dobro znani Mike Sponza iz Italije, mlade hrvatske blues snage zastupali su Jeremiah’s iz Sv. Filip i Jakova, a već poznati i prekaljeni hrvatski izvođači dolazili su podjednako iz Splita – Harpoon Blues Band, Čuvari svirala, In Roots, Triple Trouble i Trio Trabacool, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske – Be Ha Ve iz Zagreba, 0+ iz Makarske, Zamba iz Duge Rese i Francesco & Southern Cooking s otoka Čiova.

Televizijskim kamerama zabilježene su sve tri večeri te su po postprodukciji nastale tri 70-minutne emisije, koje se emitiraju i repriziraju u programima Hrvatske radiotelevizije, po čemu je Split Blues Festival jedinstven.

Na trostrukom albumu Split Blues Festival 2017. tako ćete naći zaista vrlo različite percepcije bluesa te ne samo bluesa, već i dosta kolaboracija s ostalim žanrovima moderne glazbe.

classics foot
drumtidam foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
Sound Report foot