11. i 12.11.2013. – Joe Filisko & Eric Noden u Sisku i Zagrebu

Duet Filisko/Noden trenutno je na europskoj turneji, a šećer su sačuvali za kraj. Nakon Danske, Švedske, Nizozemske, Njemačke, Belgije, Francuske i Švicarske, ovogodišnju europsku blues turneju momci iz Chicaga završavaju u Hrvatskoj. Koliko su im dosadašnja gostovanja u Lijepoj našoj prirasla srcu, govori i booklet njihovog aktualnog albuma, čiji design krasi carinski žig naše granične kontrole. Tako je RH ucrtana u glazbenu blues kartu koja je do sada obišla par kontinenata svijeta.
Joe Filisko i Eric Noden do sad su objavili 3 albuma: Live 2006., I.C. Special 2009. te Missed Train Blues 2012. godine. Dok su prvi album posvetili blues obradama, sljedeća dva albuma su ogledalo njihovog autorskog rada. Iako su pjesme nastale inspirirane njihovim osobnim iskustvima, u svakoj od njih se osjeća duh delta blues glazbe kakva se izvodila u prvoj polovici prošlog stoljeća. Savršena kombinacija tradicije i suvremenog pristupa akustičnoj blues glazbi.
Što su o njima rekli neki glazbeni autoriteti, pročitajte u nastavku:
Mickey Raphael (usni harmonikaš Willija Nelsona) izjavio je da Eric i Joe oživljavaju blues legende Howlin’ Wolfa, Sonnyja Terryja, Roberta Johnsona, Johnnyja Woodsa, Sonnyja Boya Williamsona i Gwena Fostera te nas vrlo uspješno transportiraju u američku deltu 20-ih godina prošlog stoljeća. Jednostavnije rečeno – „volim njihovu glazbu!“
Kim Field, autor knjige o usnim harmonikama kaže da su Joe i Eric dvojica fantastičnih glazbenika koji su sa svojom glazbom uspješno pogodili ne samo zvuk već i emotivne note autentične blues glazbe.

Dva besplatna koncerta:
11.11. Sisak, Siscia Jazz Club, 21h
12.11. Zagreb, Hard Place, 21h

Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
classics foot
drumtidam foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
terapija_FOOT