O nama

SPONA je mala diskografska kuća, koncertna i publishing agencija koja se uglavnom bavi novim izvođačima. No neki od njih su ove godine objavili svoj prvi, neki treći, četvrti, a neki bogme i jedanaesti studijski album. Svi su svoj prvijenac objavili u Sponi. S radom je počela krajem 2004. godine. Njeguje timski rad, individualan pristup izvođačima i trudi se biti kreativna u prezentaciji svojih artista javnosti.

SPONA surađuje sa svim važnijim diskografskim kućama, klubovima i festivalima u zemlji, mnogim profesionalnim web i design studijima, fotografima, tonskim snimateljima, producentima, studijskim glazbenicima, kompozitorima, tekstopiscima, glazbenim pedagozima te brojnim profesionalcima iz različitih poslovnih, glazbenih, designerskih, arhitektonskih i drugih umjetničkih i kreativnih disciplina. Posebno, mimo same glazbene djelatnosti, njeguje suradnju s mladim ljudima koji tek kreću u posao/život; dizajnerima, tonskim majstorima, snimateljima, fotografima… Mnogima od njih prvi poslovi su bili fotografiranje Sponinih izvođača, dizajniranje njenih izdanja, snimanje koncerata i sl. Neki od njih danas su znani i uspješni samostalni umjetnici i kulturni djelatnici čije si usluge više financijski ne možemo priuštiti.

SPONA je do sada samostalno ili u koprodukciji službeno (CD, LP, digitalno) objavila više od 170 albuma i kompilacija te barem isto toliko singlova i maxi singlova, organizirala 50-tak izdanja festivala i više od 700 koncerata, promocija i prezentacija. Sva izdanja dostupna su u digitalnoj verziji na preko 130 glazbenih platformi širom svijeta. Njeni zaposlenici i suradnici odlaze na koncerte i festivale, slušaju glazbu koja stiže na njihovu adresu i druže se s vlastitim izvođačima. Koji su u proteklih 15 godina osvojili 15-ak Porina za nove izvođače, alternativne, etno i blues albume, duete, kompilacije….

Usluge Spone su prilično skupe, no ponekad (baš kao i najvažnije stvari na ovome svijetu) su besplatne.

2013. godine SPONA je dobila mlađeg brata. Riječ je o partnerskoj firmi BEZ SLUHA.

BEZ SLUHA je promocijsko-produkcijska agancija koja pruža različite usluge u glazbenoj industriji. Prvenstveno je riječ o promociji glazbe, novih izdanja, izvođača, koncerata i festivala te pomoćnim poslovima oko organizacije koncerata i festivala.

SPONA – poslovne usluge i izdavaštvo

Kotoripska 1
10090 Zagreb
mob +385 99 8151 810 (Siniša Bizović)
tel/fax +385 01 3707 076
OIB: 61747618751
spona@spona.com.hr
www.spona.biz
http://www.facebook.com/SponaMusic/
https://twitter.com/Spona_Music

BEZ SLUHA j.d.o.o.

Kotoripska 1
10090 Zagreb
tel/fax +385 01 3707 076
OIB: 28524583246
tkralj@spona.com.hr

Bez sluha foot
Sound Report foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
jazz foot
drumtidam foot