14th Zagreb International Blues Festival

UTORAK 11.4.2023. * HARD PLACE
PLAY A BLUES FOR ME – TRIBUTE TO BUHA
BLUE POINT
BEN DOVER
(Slobodan ulaz)

SRIJEDA 12.4.2023. * SUNCOKRET
BLUES IN THE SCHOOL
BOK BLUES

ČETVRTAK 13.4.2023. * HARD PLACE
FIVE POINTS GANG (GB)
TEO ANIČIĆ
(entrio.hr 5 eura, na ulazu 6 eura)

PETAK 14.4.2023. * BOOZE & BLUES
MUNGOS BROTHERS BLUES BAND
BLUES OSTATAK
(Slobodan ulaz)

 

U zagrebačke klubove stiže 14. izdanje Zagreb International Blues Festivala. Od 11. do 14. travnja  2023. u četiri festivalska dana, na tri zagrebačke lokacije nastupit će ukupno sedam vrhunskih blues izvođača.

Festival, kao i svake godine, počinje u utorak tradicionalnom svirkom “BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA” koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. 11.04. u klubu Hard Place nastupiti će bendovi BEN DOVER i BLUE POINT uz goste.

U srijedu 12.4. Zagreb International Blues Festival tradicionalno približava blues glazbu mladima kroz program “Blues in the School”. Ove godine će HBS u suradnji s udrugom „Suncokret – OLJIN“ održati blues radionicu “Blues in the School” u sklopu petodnevnog projekta za potencijalno darovitu djecu „e-kreativac” na temu film, kultura i emocije. Nadarena zagrebačka djeca će imati priliku slušati nastup iskusnih blues majstora ZORANA HARAMINČIĆA i DAVORA BUNČIĆA, uz predavanje o povijesti bluesa.

U četvrtak 13.04. na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place svoj nastup održat će fenomenalni novi blues rock bend iz Londona FIVE POINTS GANG. Bend koji je na sceni tek nekoliko godina, a već ih hvale i publika i kritika. Njihov prvi album „Wanted“ donio im je mnogobrojne sjajne kritike, promocije na svim relevantnim britanskim medijima, a usljedilo je i preko 100 koncerata i nastupa na velikim festivalima. Upravo to je ono što FIVE POINTS GANG rade najbolje – njihovi koncerti su puni energije i sjajne i glasne svirke. Kad ste zadnji put vidjeli blues bend koji skače po bini, penje se po pojačalima i skida se do pojasa? Svakim svojim nastupom poput energetske bombe privuku sve prisutne i uvuku ih u svoj svijet blues rocka i već nakon jednog koncerta pridobiju ih za vjerne fanove. Ne možete vjerovati koliko energije i dobrog zvuka ova trojka donese na binu. Zvuči kao početak dobrog vica „dođu Velšanin, Francuz i Brazilac u klub i … razvale ga!“  Kritika o njihovim pjesmama govori „Kad čujete njihovu pjesmu na radiju sigurni ste da se radi o nekom klasiku jednog od Vaših omiljenih bandova, samo se ne možete sjetiti kojega.“

Kao zagrijavanje zasvirat će TEO ANIČIĆ. Ulaznice po cijeni od 5 eura nabavite u pretprodaji putem sistema entrio.hr, na ulazu 6 eura.

https://www.entrio.hr/event/five-points-gang-gb-zagreb-international-blues-festival-13582

U petak 14.04. na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Booze & Blues nastupit će MUNGOS BROTHERS BLUES BAND, veterani hrvatskog bluesa iz Velike Gorice, a uz njih i duo BLUES OSTATAK koji čine veterani ZG bluesa ZORAN HARAMINČIĆ i DAMIR HORVATIČEK.

Ulaz na sve dane festivala (osim u četvrtak 13.04.) je slobodan.

Hrvatske blues snage, Dobri duh rock’n’rolla i Spona Vas pozivaju na 14th Zagreb International Blues Festival – četiri dana dobre zabave uz vrhunski blues!

Sound Report foot
Treći svijet foot
Bez sluha foot
reggae foot
terapija_FOOT
classics foot
drumtidam foot