1st Pula Blues Rock Weekend 16.-18.11.2017. – Rock Caffe Pula

1st Pula Blues Rock Weekend

1st Pula Blues Rock Weekend

16.11. – Zamba
17.11. – Mike Sponza
18.11. – Tomislav Goluban

Pulski Rock Caffe će od 16. do 18. studenog po treći puta biti epicentar blues događanja u Hrvatskoj. Nakon što je ugostio dva nacionalna Croatian Blues Challengea (2013. i 2015.), ovoga puta Rock Caffe pokreće vlastiti mini blues festival pod imenom “1st Pula Blues Rock Weekend”.
Tako će festival u četvrtak, 16. studenog otvoriti upravo pobjednik 5th Croatian Blues Challengea iz 2013. godine – sastav Zamba (Duga Resa) – kojeg predvodi virtuozni gitarist Boris Dugi-Novački – Zamba. Nakon pobjede u Puli, Zamba je predstavljao Hrvatsku na “International Blues Challengeu” u Memphisu 2014. godine te na European Blues Challengeu u Italiji 2016. godine. Nakon povratka iz Memphisa, Zamba je objavio hvaljeni album prvijenac “Home” (Spona, 2015.) s 13 autorskih pjesama.

Drugu festivalsku večer, u petak 17.11., će nastupiti inozemni gost – Mike Sponza – rado viđeni gost u Rock Caffeu i jedan od najaktivnijih i najboljih talijanskih bluesera. Njegova se glazba može opisati kao spoj bluesa, soula i rock’n’rolla. U svojoj bogatoj karijeri bilježi suradnje s istaknutim svjetskim imenima kao što su Dana Gillespie, Louisiana Red, Bob Margolin, Georgie Fame, Lucky Peterson, objavio je ukupno osam albuma te nastupio na brojnim koncertima diljem svijeta. Dan nakon pulskog, Sponza će nastupiti i u labinskom Rock Caffeu.

Posljednji dan festival, subota, 18.11. je rezerviran za dvostrukog pobjednika 8th Croatian Blues Challengea – Tomislava Golubana i njegov prateći bend. Goluban je izvanserijski svirač usne harmonike, pjevač i kompozitor, četverostruki dobitnik Porina te brojnih drugih prestižnih nagrada. Do sada je objavio 8 studisjkih albuma, nastupao u osamnaest europskih zemalja i u SAD-u, a slijedeće će godine predstavjati Hrvatsku na European Blues Challengeu u Portugalu. Već četvrtu godinu uspješno organizira Zagorje blues etno festival i s pravom je dobio nadimak – blues ambasador Zagorja.

Ulaz na sve tri festivalske večeri u Rock Caffeu je slobodan.

terapija_FOOT
Bez sluha foot
reggae foot
drumtidam foot
soundgardina foot
Treći svijet foot
Hrvatske blues snage