8th Zagreb International Blues Festival – 23. – 27.05.2017.

8th ZIBF

Osmo izdanje ovogodišnjeg “Zagreb International Blues Festivala” (ZIBF) donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača! Već tradicionalno, održat će se i “koncert u gostima”, ove godine u pulskom klubu Rock Caffe.

Specijalna poslastica “8th ZIBF-a” je čovjek koji je učio svirati Jimija Hendrixa, koji je svirao s Williem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom, hodajuća blues legenda – Guitar Shorty!

Guitar Shorty će u Hrvatskoj održati dva nastupa – u petak, 26. svibnja u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.
Domaće blues snage nastupaju u iznimno jakom sastavu; u utorak, 23. svibnja u Hard Placeu, festival otvaraju BE HA VE, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover. Ta uvodna večer “8th ZIBF-a” prigodno je nazvana ”Play a blues for me – Tribute to Buha”, a tradicionalno je posvećena nikad prežaljenom Draženu Buhinu – Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala.

U srijedu, 24. svibnja u zagrebačkom klubu Mojo nastupit će Tomislav Goluban Trio, aktualni pobjednik “Croatian Blues Challengea” u obje kategorije i naš ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem svjetskom blues natjecanju – “International Blues Challengeu” u Memphisu.

Četvrtak, 25. svibanj je rezerviran za eksplozivnog vinkovačkog blueserea Igora Djekea i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, koji će svirati u Rockmarku. Petak nam donosi jedan novitet – prvi put u povijesti ZIBF-a održat će se radijski nastup uživo. Na Radio Studentu, u emisiji 3600 sekundi, s početkom u 20 sati čast da “probije led” je pripala sastavu Mićo i Mačke.

Kad na sve to dodamo dva nastupa spektakularnog Guitar Shortyja, koji će svojim koncertima zatvoriti ovogodišnji “Zagreb International Blues Festival”, možemo s ponosom reći da Zagreb ima zajamčeno mjesto na europskoj blues mapi.

 

8th ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL

23-27.5.2017.

Utorak, 23.5.2017. – HARD PLACE, 21:00
”Play a blues for me – Tribute to Buha”
BE HA VE, TOMISLAV GOLUBAN, BORIS HREPIĆ HREPA, BEN DOVER

Srijeda, 24.5.2017. – MOJO, 21:00
TOMISLAV GOLUBAN TRIO (Zabok)

Četvrtak, 25.5.2017. – ROCKMARK, 19:30
HARP EXPLOSION (Vinkovci)

Petak, 26.5.2017. – RADIO STUDENT, 20:00
“Live on air”
MIĆO I MAČKE (Zagreb)

Subota, 27.5.2017. – HARD PLACE, 22:00
GUITAR SHORTY (SAD)

ZIBF U GOSTIMA
Petak, 26.5.2017. – ROCK CAFFE, Pula, 22:00
GUITAR SHORTY (SAD)

Treći svijet foot
classics foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
Hrvatske blues snage
drumtidam foot
reggae foot