Hi-fju

Hi fju , bend iz Zagreba, nastao je početkom 2002. godine. Njeguju pop rock glazbeni stil pitkih i pamtljivih vokalnih linija, prepoznatljivih gitarističkih rifova, plesne i pomalo funky bas gitare.

Put benda na glazbenoj sceni započet je uspješnim singlovima “Pokaži mi sunce sjajnije” iz 2005. i “100 komada sreće” iz 2009. u produkciji Denykena. Rad nastavljaju u studiju kod Surke koji sa bendom, osim što svira bubanj, snima i producira ostatak materijala.

2012. bend objavljuje singl “Ritam namjera” za koji je napravljen i UV video spot, kojim je napravio odmak od dotadašnjeg poimanja video produkcije.

UV video spot: http://www.youtube.com/watch?v=fDxjNxpndQ8

2013. singlom “Space Pig” bend najavljuje izlazak albuma pod imenom “Natur”, a za koji je također napravljen video spot ali ovaj puta snimljen uživo na nastupu u VIP club – Zagreb.
Live video spot za pjesmu “Space Pig” uskoro će biti službeno objavljen.

Singl “Space Pig”: http://www.youtube.com/watch?v=x0FUjDuTEA8

Neki od klubova i festivala na kojima su svirali:
Jabuka, Kset, Boogaloo, Purgeraj, Močvara, VIP club, Spunk, Prostor Do, Route 66, MTV – Minival, Špancirfest, UFO – Osijek, HGF – Zabok, MC Brežice, Park in Zagreb, Utrine Live, …

Web stranica kluba Kset svojedobno ih opisuje kao sastav koji koketira s jazzrockom, funkom, popom, ambijentalnim undergroundom, te kao sastav koji raznolikim pristupom glazbi, aranžmanima i instrumentima plijeni pozornost.

Tijekom desetogodišnje povijesti više glazbenika surađivalo je s bendom kroz rad u studiju ili kao pridruženi članovi na live nastupima;

Zoran Blažević i Ivan Poje na bubnjevima, Davor Peršić na basu, Zoran Vukić i Igor Štimac na udaraljkama, Marijan Jakić, Ivica Premelč i Michel Bartolić na saksofonu, Žanamari Lalić i Josipa Križanović na pratećim vokalima, Tomica Rukljič na trubi, Antonio Janković na trombonu, Žarko Janjić i Jurica Hotko na Hammond Rhodes, Valent Samardžija na world sticku…

 

Nikola Dabac-vokal
Borna Subota-gitara
Zoran Drlić-gitara
Nikola Mustapić-bas
Ivan Cimerman – bubanj

IZDANJA

classics foot
drumtidam foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
reggae foot
soundgardina foot
Treći svijet foot