Šćike

Šćike

Šćike su osnovane 2007. godine, a iza sebe imaju studijski album “Istriana Jones”, objavljen krajem 2013. godine. Koristeći stare istarske instrumente, pjesme, napjeve, način pjevanja i muziciranja, započeli su izvoditi pomalo zatvorenu istarsku glazbu na jedan življi i pristupačniji način. U bend su uključili i moderne instrumente, kako bi glazbu svog zavičaja što više približili današnjem vremenu te su tako tradicionalni istarski instrumenti (sopile, mih, bajs, mišnjice, volarice, frula, violina, harmonika trieština…) dobili prateće, suvremene instrumente (bas i električnu gitaru, bubnjeve, harmonike, djembe, udaraljke, klarinet…).

Važno je napomenuti da su Šćike prošle godine predstavljale Hrvatsku na EBU Folk festivalu u Švedskoj i da svojim djelovanjem uvelike doprinose očuvanju nematerijalne kulturne baštine Hrvatske i Istre. Podsjetimo, istarsko dvoglasno pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici upisano je i na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Šćike djeluju u sastavu: Zoran Karlić vokal, mih, roženice, sopile i dr, Dorijan Floričić vokal, bajs i harmonika, Moreno Marušić bubnjevi i udaraljke, Armin Poldrugovac bas gitara i vokal, Ratko Barać električna, akustična gitara vokal,  Masimo Fornažar harmonika trieština i šuškalice, te Milan Grbić violina i vokal.

IZDANJA

Bez sluha foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
drumtidam foot
classics foot
reggae foot