BeBlue iz Rovinja pobjednik 7th Croatian Blues Challangea

Rovinjski sastav BeBlue je pobijedio na sedmom nacionalnom natjecanju najboljih domaćih blues glazbenika i time stekao pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju 32th International Blues Challengeu u Memphisu te na 8th European Blues Challengeu u proljeće 2018. godine. Uz to, BeBlue je osvojio i snimanje singla u zagrebačkom “Greenwood” studiju. Pobjednički sastav ovogodišnjeg CBC-a nastupio je u sastavu Sanjin Banić Bane (gitara, vokal), Marko Kalčić (bas gitara) i Goran Salvi (bubanj).

Nakon dva iznimno zanimljiva regionalna finala pred punim klubovima u Zagrebu i Puli, u velikom nacionalnom finalu u pulskom Rock Caffeu, u natjecateljskoj kategoriji nastupili su regionalni pobjednici – B# Band iz Zagreba i rovinjska grupa BeBlue. Oba sastava su svojim odličnim nastupima oduševila klub i stvorila fantastičnu atmosferu, a pobjedu je “na domaćem terenu”, zasluženo odnio BeBlue. Uz natjecatelje su na nacionalnom finalu nastupila i dva gosta:  gitarist i pjevač Tony Lee King se predstavio publici sa svojim vlastitim skladbama i najavio povratak na blues scenu, a gosti iz slovačke Luboš Bena i Bonzo Radvanyi su (u svojem trećem dolasku u Hrvatsku) oduševili prisutne dinamičnim i veselim pristupom blues glazbi. Odlični Slovaci svoj su nastup završili pjesmom “Boogie for Pula”, a za bis su izveli “Sweet Home Chicago/Pula” i time dodatno razveselili publiku.

Završen je još jedan, sedmi po redu Croatian Blues Challenge. Na dan izborne šutnje Pulom je drmao blues, a Pula je (po drugi puta) na dva dana bila prava prijestolnica bluesa i blues centar Hrvatske.

terapija_FOOT
drumtidam foot
Sound Report foot
Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
soundgardina foot