Bogat program dodjele glazbenih nagrada Mega Muzika Awards 2015.

12. izdanje dodjele glazbenih nagrada Mega Muzika Awards, zanimljiva je i jedinstvena prigoda da se na jednom mjestu okupe poznata lica u svijetu hrvatske rock, blues i jazz glazbe. Ljubiteljima tog glazbenog pravca i željnima uživo poslušat izvrsne nastupe laureata nagrade, već 12 godina zaredom ova manifestacija je zabilježena u kalendaru.

U zagrebačkom klubu, 24.11. 2015. sa početkom u 21h, Vintage Industrial Bar pod pokroviteljstvom Fendera održat će se 12. po redu dodjela glazbenih nagrada, Mega Muzika Awards. Nagrade koje osigurava Fender dodjeljuju se glazbenicima i ljudima koji su svojim iznimnim radom doprinjeli značaju rock, blues i jazz glazbe u Hrvatskoj.

Prva dodjela “Mega Muzika Awards” nagrada održana je 1994. godine i od tada se već 12 godina se redovito održava u Zagrebu, te tako postaje jedina dodjela nagrada u Hrvatskoj, jedinstvena po svojim kategorijama i doprinosu u rock, blues i jazz glazbi. Neki od dosadašnjih dobitnika su: Dado Topić, Zdenka Kovačićek, Massimo, Neven Frangeš, Vedran Božić, Zele Lipovača, Parni valjak, Prljavo Kazalište, Opća opasnost i mnogi drugi.

Mega Muzika Awards 2015 započet će kratkim uvodom i predstavljenjem ovogodišnjeg priznanja glazbenicima  i ljudima koji su svojim iznimnim radom doprinjeli značaju rock, blues i jazz glazbe u Hrvatskoj. Posebna je čast da će na dodjeli prisustovati i Fender korporacija za Europu kao pokrovitelji nagrada radi statusa Mega Muzike kao distributera Fender brenda za Hrvatsku.

Ovogodišnji lauerati u 13 kategorija su:

1. Električna gitara: Robert Krkač
2. Akustična gitara: Damir Halilić Hal
3. Bas gitara: Zorislav Preksavec Preksi
4. Klavijature: Matija Dedić
5. Vokal: Mladen Puljiz
6. Usna harmonika: Krešo Oremuš
7. Mladi bend: BANG BANG
8. Grupa: VATRA
9. Bubnjevi: Jan Ivelić
10.  Festival: Velika Rock Eksplozija
11.  Rock klub: Vintage Industrial Bar
12.  Blues jazz klub: Siscia Jazz Club
13. Filmska glazba: Diploma Za Smrt

Osim same dodjele i održavanja govora svaki laureat nakon primanja nagrade održat će nastup sa odsviranih nekoliko pjesama po izboru. Tu će se redom naći i naš gitarist Robert Krkač, nekoć poznat iz grupe Film i En Face a danas u sastavu Bobbie Levin predstaviti svoje umijeće publici. Virtuoz na klasičnoj i 12-žičanoj akustičnoj gitari, Damir Halilić Hal svojom instrumentalnom glazbom odvest će Vas na tren u mediteranski duh življenja.

Poseban naglasak na ovogodišnjoj dodjeli nagrada upućuje sebas gitari Parnog Valjka, Zorislavu Preksavec Preksiju kojeg jeFender Europe po prvi puta na našim prostorima u čast nagrade imenovao ENDORSEROM Fender brenda za bas gitaru.

Preksi na ovogodišnjoj dodjeli nagrada zaprima nagradu za izniman doprinos i utjecaj rock glazbe u kategoriji bas gitare.

“Neki kažu da bendovi zvuče onoliko dobro koliko dobro im basist zvuči. A Parni Valjak jako dobro zvuči uživo.

U kategoriji klavijatura, nagradu prima već svjetsko ime na jazz sceni, Matija Dedić, čijim dolaskom smo veoma počašćeni. Poznati glas vječitih hitova “Tako lijepa” ili “Svi tvoji poljupci” grupe Boa, vokal Mladen Puljiz izvest će i na dodjeli nagrada kao lauerat u kategoriji vokala.

Krešo Oremuš u pratnji zagrebačkih kauboja Picksiebnera, uveličit će svoju nagradu u kategoriji usne harmonike a poslje njega mladi bend BANG BANG predstavit će se svojim hitom “Imam”.

Danas, kompletno formirano ime na rock sceni koja niže uspjeh za uspjehom, novi album i rasprodane dvorane je grupa VATRA. Ivan Deček i kolege iz benda održat će govor ukratko posjetiteljima te odsvirati nekoliko svojih hitova.

Naš uspješan mladi bubnjar, iskusan po nastupima sa Oliverom Dragojevićem, raznim jazz sastavima i angažmanima kao producent, kompozitor i aranžer, Jan Ivelić svoju nagradu podjelit će sa svojim novim sastavom Bučersima. Bučersi su novi instrumentalni funk jazz sastav na hrvatskoj sceni i ekskluzivno će po prvi puta nastupati na dodjeli nagrada sa nekoliko svojih autorskih pjesama.

Kako Mega Muzika Awards nije samo dodjela nagrada glazbenicima nego svoje prizananje uručuje i festivalima, klubovima, filmsoj glazbi, glazbenim organizacijama i školama tako i ove godine nagrada se uručuje u nove četiri kategorije. Prva ide festivalu VELIKA ROCK EKSPLOZIJA u čije ime nas očekuje nastup grupe Gretta koji su nedavni pobjednici Karlovačko RockOff festivala i dobitnici Porin nagrade za najbolju vokalnu suradnju za singl “Malena”. Nagrada ide zatim klubovima VINTAGE INDUSTRIAL BAR iz Zagreba i SISCIA JAZZ CLUBu iz Siska.

U kategoriji Filmske glazbe nagrada odlazi autorima glazbe koji će primiti nagradu, Zoranu Bručiću i Željku Milošu za film “DIPLOMA ZA SMRT”. U čast nagrade, dvojac autora koji se kriju pod imenom grupe New Europe Orchestra izvest će i svoj nastup. 

Nakon završnice 12. izdanja Mega Muzika Awardsa publiku će rasplesat poznati rock n roll sastav, Telefon Blues Band na čelu sa Vedranom Božićem sa repertoarom Jimi Hendrixa. Na samoj dodjeli biti će predstavljen novi Fender Vedran-Bozic-TimeJimi Hendrix Stratocaster, signature model gitare pionira, inovatora i samoukog ljevorukog gitarista koji je presudno utjecao na rock, blues, jazz, soul, R&B i druge glazbene stilove. Kako gitara zvuči, čuti ćete pod prstima virtuoza Vedrana Božića koji je uz Preksija iz Parnog Valjka također primio prizanje ENDORSERA Fender brenda za električnu gitaru u Hrvatskoj.

http://megamuzika.hr/nagrada-za-doprinos-promociji-mladih-izvodaca-i-urbane-rock-scene-festivalu-velika-rock-eksplozija/

 

reggae foot
drumtidam foot
classics foot
soundgardina foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
jazz foot