Book & Urban Sound – Grgur Višić – 31.5. – Knjižnica Marije Jurić Zagorke

Grgur Višić

Udruga Slobodan ulaz pokrenula je uz pomoć Ureda za kulturu grada Zagreba projekt “Book & Urban Sound”. Riječ je o nizu od osam koncerata u osam gradskih knjižnica grada Zagreba, u kojima će nastupiti osam izvođača urbanog zvuka različitih žanrova. Prva dva koncerta dogodit će se krajem svibnja 2023.

U srijedu 31.5. u knjižnicu Marije Jurić Zagorke dolazi kantautor Grgur Višić kako bi održao akustičnu promociju nedavno objavljenog albuma “Traženja“. U pravom folkerskom ambijentu, uz pratnju gitare i usne harmonike, imat ćemo priliku čuti ogoljenu i organsku izvedbu Grgurovih pjesama.

“Traženja“ je Grgurov prvi dugosvirajući album objavljen pod plaštom diskografskih kuća Spone i Croatia Recordsa. Tematizira mladenački život i neizbježnu izgubljenost u istome – otuda i naziv albuma. Trajanja nešto ispod četrdeset minuta predstavlja savršenu podlogu za akustičan nastup umjeren prvenstveno poeziji.

Grgur Višić iz Pule dolazi na studij u Zagreb i tada kreće glazbenim putem. Promocijom albuma prvijenca zaokružuje priču o njegovoj objavi, što označava prvi, pravi i konkretni početak karijere.
Koncert počinje točno u 19:00 sati, a ulaz je besplatan.

Hrvatske blues snage
terapija_FOOT
Bez sluha foot
drumtidam foot
Sound Report foot
classics foot
Treći svijet foot