David Byrne – Sve o glazbi

Frontman Talking Headsa, David Byrne, napisao je iznimno inteligentnu i izvrsno sročenu studiju o glazbi kao umjetničkoj formi i načinu življenja…ovo je obavezno štivo za sve koji vole glazbu i žele učiti o njoj. (Kirkus)

Sve o glazbi maestralno je djelo Davida Byrnea kojim slavi temu kojoj je posvetio svoj život – glazbu. U njemu ovaj uvijek zanimljiv i inovativan umjetnik govori o načinu na koji glazbu oblikuju vrijeme i mjesto, te kako je tehnologija za snimanje glazbe zauvijek promijenila odnos prema sviranju, izvođenju i slušanju glazbe. U maniri povjesničara i antropologa, sociologa i zabavljača, u potrazi je za modelima u glazbi koji su utjecali na njegove godine provedene sa Talking Headsima te na suradnju s Brianom Enom i drugim poznatim suradnicima. David Byrne se bavi i radošću koju glazba budi, njezinom fizikom, ali i glazbenim biznisom te dokazuje u kojoj je mjeri i koliko čvrsto ona povezana s kulturološkim i fizičkim kontekstom u kojemu nastaje. Od La Scale do afričkih sela, od njegovih tinejdžerskih snimki do najnovijih djela snimljenih u njegovom kućnom studiju David Byne nas vodi u neodoljivu pustolovinu koja nanovo dokazuje oslobađajuću i osnažujuću moć glazbe. Ova je knjiga iskrena i osvježavajuće prizemljena studija glazbe, ali i umjetnosti i života općenito.

Beskrajno fascinantna, sveobuhvatna i inteligentna knjiga. (June Sawyers, Booklist)

David Byrne je napisao nekoliko dobrih knjiga, ali ova posljednja, Sve o glazbi, neupitno je najbolja u toj skupini dobrih knjiga, možda je čak to knjiga za koju je rođen da je napiše. Mogao bih navesti puno dobrih razloga zašto bi se mogla nazvati i Sve o umjetnosti, pa čak i Sve o svemu. (Cory Doctorow, BoingBoing)

Sve o glazbi zanimljiva je koliko i eklektična: dinamični hibrid društvene povijesti, antropološko istraživanje, autobiografija, osobna filozofija i poslovni priručnik, ponekad sve na istoj stranici… Čak i za najstrastvenije istraživače (a Byrne je jedan od njih) ovo je ozbiljno nepoznato područje. (Joan Anderman, Boston Globe)

Po svemu sudeći, Byrneov stil i energija očiti su kako na ovim stranicama, tako i na pozornici. (Kathryn Schultz, New York Magazine)

Bez sluha foot
soundgardina foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
classics foot
reggae foot
Hrvatske blues snage