Dva nova singla Gatuza: “Moje misli” i “Osamljeni put”

Gatuzo - Osamljeni put

Zagrebački bend Gatuzo predstavlja dva potpuno nova singla, kojima najavljuje šesti studijski album, koji će objaviti početkom iduće godine. Dečki su se vratili s novim pjesmama koje zvuče svježe, pune energijom te prepoznatljivim zvukom. Cijeli album je snimljen u PurpleCat studiju, a produkciju je radio Šiljo, koji kaže:

“Ovaj album smo radili na drugačiji način, tj. tijekom dugih jam sessiona u studiju. Baš onako kako smo i htjeli! Zvuči odlično!”.

Gatuzo je objavio EP “Temelji” (2006., Spona) te pet studijskih albuma – “Noge/ruke/glave” (2007.), “!” (2009.), “Gdje idemo” (2013.), “Megalomania” (2014.) i “Van kontrole” (2019.). Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.
Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album “Teške boje” (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme “Teške boje”, koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.

Singlovima “Moje misli” i “Osamljeni put” najavlju šesti studijski album, koji će biti objavljen početkom 2023. godine.

reggae foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
Bez sluha foot
Sound Report foot
Hrvatske blues snage