EP GRETTA “Iluzija (Denyken Sessions)

Zagrebački rock bend Gretta predstavlja novi EP “Iluzija (Denyken Sessions)”, na kojem se nalazi pet pjesama. Uz članove benda, prateće vokale su pjevale Lara Prskalo, Slavica Šimunec i Katarina Medanić, a naslovnicu je napravio poznati dizajner Boris Pleša. EP je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića Denykena, koji kaže:

“Više od dvije godine u nastajanju glazbeni materijal koji je pred Vama rezultat je moje suradnje kao glazbenog producenta sa zagrebačkim rock kvartetom Gretta. Vrijeme je to ispunjeno prvenstveno mnogim probama u desetak kvadratnih metara njihove garaže, a u koju smo se skupa s opremom (vjerojatno uz pomoć filmskih trikova) nagurali Čubi, Hrvoje, Kralj, Danči i ja. Kažu da inspiracija postoji, ali te voli sresti na radnom mjestu! Slažem se. Moj je produkcijski pristup oduvijek bio da se pjesma „mora dogoditi“ još i prije samog ulaska u glazbeni studio, dakle na samoj probi s bendom!

Zbog svega toga nakon inicijalne selekcije pjesama (od njih petnaestak potencijalnih morali smo izabrati pet… I da, bilo je tu i kuke i vike jer je neminovno da u tom procesu nečiji favorit „bez kojeg ne može živjeti“ ostane izvan konačnog izbora) svakoj smo morali posvetiti dužnu pažnju i maksimalno iskoristiti njen potencijal. Glazbena produkcija za mene je oduvijek bila tek proces donošenja pravih odluka u pravo vrijeme i s osnovnom svrhom „da se pjesma čuje što bolje“.

No, lakše je reći nego učiniti. Nije dovoljno ići samo na „osjećaj“, potrebno je ići na muzikalnost! Kao u mnogim drugim stvarima u životu, problemi se ignoriraju dok ne postanu masivni problemi, a nije ništa drugačije niti u radu na glazbenom albumu. Zato bih bez obzira na našu iscrpljenost nakon višesatne probe rekao: „Dečki, idemo još jednom odsvirati stvar please, moramo riješiti još par detalja.„. Način na koji radiš male stvari je način na koji radiš velike stvari. Glazba nije nešto što trebaš učiniti i u čemu trebaš uspjeti. Ona te jednostavno obuzme, stalno podsjeća na svoje postojanje i proganja tako da prije ili kasnije s njom postigneš „sporazum o primirju“. Tu nema izbora, tek trenutak zatišja nakon kojeg bi cijela stvar krenula ponovo .

Glazba ne stari, mi starimo oko glazbe. I na kraju dragi slušatelju… bilo da Vas je čisti slučaj ili istinska namjera dovela ovom našem zajedničkom djelu, budite sigurni da smo ga radili sa strašću, predani i prisutni. Na koncu, nije nam niti preostalo ništa drugo osim hrabrosti.”.

Promocija EP-a “Iluzija (Denyken Sessions)” će se održati u petak, 5. svibnja u zagrebačkom klubu Spunk. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Gretta iza sebe ima nekoliko stotina odsviranih koncerata po Hrvatskoj i regiji, snimili su 5 studijskih albuma, dobitnici su Porina, osvajači Rock off nagrade te dobitnici još niza glazbenih nagrada i priznanja.

reggae foot
classics foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
terapija_FOOT