Gimnazijaci iz Budve snimili soju verziju spota “Radio Aktiv – Stvaran svijet”

Budvanski gimnazijalci

Verziju spota “Radio Aktiv – Stvaran svijet” koju su snimili gimnazijalci iz Budve pogledajte OVDJE

 

Gimnazijalci iz Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu “Stvaran svijet” pulsko – zagrebačkog rock kolektiva Radio Aktiv.

Na taj način su htjeli upozoriti prije svega vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta, a pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme.

Mladi Budvani su snimili spot u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo od jedne vožnje.
“Dok sam bila u kolima s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Drugarima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela”, rekla je idejna začetnica ovog projekta, šesnaestogodišnja Vasilisa Burić.

Spot su snimali i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu imaju snimiti i obradu iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u poslednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota učestovali su i njeni drugari iz drugog razreda pomenute škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.
“Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli ju na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da tvoja glazba inspirira druge ljude i potiče na razmišljanje”, kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.

Rad budvanski gimnazijalaca za svaku je pohvalu i odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl „Ovo nije san“ u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina Martinom Geber Geby koji trenutno osvaja etere radio stanica širom regije. Spot će svjetlo dana ugledati sredinom januara, a režirat će ga Jura Troje.

Sound Report foot
soundgardina foot
classics foot
reggae foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage