Goluban i Buhin u Rockmarku, utorak, 2.2.2016. 

Goluban & Buhin

Promocija hvaljenog instrumentalnog albuma “For a Friend & Brother” Tomislava Golubana i Nebojše Buhina održat će se u utorak, 2 veljače u zagrebačkom Rockmarku. U intimnoj, gotovo kućnoj atmosferi glazbene knjižare, posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj glazbi naših proslavljenih bluzera, a nakon koncerta imat će priliku s njima popričati ili snimiti zajedničku fotografiju. Posebno za ovaj nastup, Golubanu i Buhinu će se pridružiti i specijalan gost; Danko Burić, na violi i bas gitari. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 19 sati.

Album “For a Friend & Brother” je Golubanov i Buhinov glazbeni i osobni tribute Draženu Buhinu – čovjeku koji ih je u glazbi spajao za života, a umjetnička suradnja dvojice glazbenika nastavila se i nakon preranog odlaska Dražena Buhina 2012. godine.
Na albumu se nalazi 12 instrumentalnih pjesama: od radio-friendly songova, preko country americane i bluesa, do ambijentalnih tonova. Usna harmonika Tomislava Golubana dominira i vodi cijeli album protkan uglavnom tužnim i sjetnim melodijama te zanimljivim temama.

Pjesme su obogatili i gostujući glazbenici, među ostalima – u instrumentaloj verziji potresne “Play The Blues” i u bluesom obojanoj “Thunder Nights” Vlado Simcich Vava (gitara), u delta bluesu “Hook Walk” Lela Kaplowitz (glasovi, step), u razigranoj “St.Martin” i u ogoljenoj “Sleepy Thing” Danko Burić (viola) te u “Wrong Patch” i “Don’t You” Bruno Krajcar (klavir). Goluban je skladao osam pjesama na albumu, dok su preostale četiri zajedničko djelo dvojca Goluban & Buhin, album je miksao Mladen Malek, dok produkciju potpisuju Goluban & Buhin.

“For a Friend and Brother” opušten je susret dvojice prijatelja koji uživaju svirati zajedno i taj ugođaj prisutan je i opipljiv tijekom cijelog albuma. Golubanova usna harmonika zvuči toplije nego ikad, a djelomični razlog tome zasigurno leži u kemiji razvijenoj s Buhinovom gitarom. Sve u svemu, mora se zaključiti da je ova suradnja rezultirala i više nego prihvatljivim albumom.” – Ivan Laić, Cantus

“Ovaj dvojac ponudio je publici album koji će se dugo vrtjeti u raznim uređajima brojnih radio postaja i njihovih specijaliziranih emisija i bit će česti glazbeni izbor podloga koje će radijski DJ-i rado koristiti… “For a Friend and Brother” će vas osvojiti svojom raznolikošću, vrhunskom svirkom i konstantnom izvrsnošću. Svaka čast!” – Mladen Lončar, Soundguardian

Tomislav Goluban svirač je usne harmonike, pjevač i kompozitor kojemu je “For a Friend & Brother” sedmi studijski album. Četverostruki dobitnik “Porina”, nagradu “Status” primio je 2009. kao najbolji instumentalist godine. Do sada je nastupao u 18 različitih zemalja Europe te u SAD-a. Njegov šesti studijski album “Blow Junkie” zauzeo je 49. mjesto na svjetskoj ljestvici blues albuma “Roots Music Chart”.
Hrvatski predstavnik na International Blues Challengeu u Memphisu 2009., osnivač i prvi predsjednik udruge Hrvatske blues snage (2010-2012.), Goluban sudjeluje u edukativnom programu Ministarstva kulture RH “Ruksak (pun) kulture”. Redoviti je član HDS-a, a Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Tamara Obrovac, Ksenija Erker, Hana Hegedušić, Miroslav Evačić, Lela Kaplowitz, Adam Končić, Singrlice, Kvartet Gubec, Lidija Bajuk, Joe Filisko, Eric Noden, Mike Sponza, Raphael Wressnig i Nebojša Buhin samo su dio impresivnog popisa glazbenika s kojima je surađivao i koji su sudjelovali u snimanju Golubanove autorske glazbe. Na Hrvatskome radiju autorski osmišljava emisije “Tračnicama bluesa”, “Šareni autobus” i „Vrijeme za glazbu“.

Gitarist i kompozitor Nebojša Buhin Nebo objavio je pet instrumentalnih autorskih albuma u kojima kombinira blues i jazz s pop-rock glazbom. Peterostruki je dobitnik nagrade “Status” za najboljeg instrumentalistu-gitaristu u kategoriji pop-rock glazbe, te dobitnik dvije diskografske nagrade “Porin” (2008. i 2012.) u kategoriji najboljeg instrumentalnog albuma. Za doprinos u kulturi nagrađen je pečatom grada Bjelovara (2007.) i priznanjem Bjelovarsko-bilogorske županije (2008.).

Za svoje albume, Buhin je dobio niz odličnih recenzija u inozemnim i domaćim časopisima, kao i dobar air play na stranim i domaćim radio postajama. Izdvajaju se njegovi nastupi na koncertima Vlatka Stefanovskog, Grega Kocha i  Johnnyja Wintera.  Na “International Blues Challengeu” u Memphisu (USA), Nebojša Buhin predstavljao je Hrvatsku 2010. godine. Radi kao studijski i prateći glazbenik.

reggae foot
classics foot
soundgardina foot
Bez sluha foot
drumtidam foot
terapija_FOOT
Sound Report foot