Gretta ft. Geby – “Malena” – pjesma i hit godine “Music puba” Zlatka Turkalja

Pjesma „Malena“, nastala u suradnji zagrebačke grupe „Gretta“ i mlade perspektivne pjevačice sastava Vikend-revolucija“ Martine Geber – Geby, niže uspjeh za uspjehom. Na službenoj nacionalnoj listi Instituta hrvatske glazbe „HR Top 40“ boravi već trideset i sedam tjedana te je, bez obzira što je objavljena tek u svibnju, četvrti najemitiraniji domaći singl u 2014. godini. U izboru „Hrvatski broj 1“ RTL televizije proglašena je jednom od 10 najboljih pjesama prošle godine, a vjerojatno najveće priznanje stiglo je u jednoj od najslušanijih i najcjenjenijih emisija hrvatskog radijskog etera – „Music pubu Zlatka Turkalja“ na Hrvatskom radiju, u kojoj je „Malena“ proglašena za pjesmu i hit godine! Glazbena emisija “Music pub” postoji već dvadeset i tri godine (dakle, starija je od Porina) tijekom kojih je postala i ostala jedan od najvažnijih poligona za promociju nove hrvatske glazbe i njenih kreatora.

Dobre vijesti za Grettu se nastavljaju i njihovim aktualnim singlom „Sreća“, koji je prije tri tjedna ušao u „HR Top 40“ i koji se sve češće može čuti na mnogobrojnim radio postajama, dok je videospot za „Sreću“ na Spot Depou proglašen jednim od 20 najboljih u protekloj godini.

Sastav „Gretta“ do sada je objavio tri studijska albuma: „Fanatik“, „Vidim što vidim“ i „Kreteni“, a singlovi „Malena“ i „Sreća“ najavljuju njihov četvrti album koji očekujemo do kraja godine.

soundgardina foot
classics foot
Sound Report foot
Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
reggae foot
drumtidam foot