Gretta i robot predstavili Kretene i Kaos

U subotu, 6.10.2012., točno u podne pucnjem Gričkog topa zagrebački je sastav Gretta predstavio u Aquarius Music Shopu u Varšavskoj 12 – novi album, singl i spot. U glazbenom dućanu  okupili su se mnogobrojni fanovi, prijatelji i predstavnici medija kako bi popratili predstavljanje trećeg Grettinog studijskog albuma „Kreteni“ (Aquarius Records / Spona) te videospota za drugi singl s tog albuma, pjesmu „Kaos“.
Nakon krathih uvodnih riječi izdavača, prisutnima se obratio režiser videospota Luka Hrgović te objasnio vezu između njegovog kratkog filma „Zetstapo“ i Grettinog videospota. Uslijedila je premijera videospota, da bi konačno dečki iz Grette u gužvi zagrebačke subotnje špice odsvirali pet pjesama s  novog albuma i jednostavno oduševili sve prisutne.
Cjelokupna promocija događala se pod budnim okom i zaštitom robota iz filma „Zetstapo“ odnosno videospota „Kaos“.
Uskoro slijede medijske premijere spota na CMC televiziji i portalu Muzika.hr nakon čega će se moći pogledati na Youtubeu.
Središnja promocija albuma „Kreteni“ dogodit će se u Malom pogonu Tvornice u četvrtak, 18.10.2012. u sklopu festivala „Velika rock eksplozija #5“. Ispred Grette tom će prilikom nastupiti sastavi „Pištolj na gumene metke“ iz Siska i “Orange Room” iz Liverpoola.

http://www.gretta-online.com/

Popis pjesama:
01. Moderna
02. Kaos
03. Bez riječi
04. Dovoljan je
05. Tražimo
06. Slutim
07. Kreteni
08. Rebalans
09. Taj dan
10. Ekran

Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
drumtidam foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
reggae foot