Helium Shoes no. 1 – močvarni spektakl za spasenje duše – 16.11.

Novonastali glazbeni projekt Helium Shoes u svojem prvom izdanju dolazi u Močvaru i donosi glazbeni alternativni spektakl. Spoj mladog entuzijazma. Neiskvarena želja za stvaranjem nečeg jedinstvenog i lijepog. Muzika u svojoj najčišćoj formi, bez kompromisa, bez dlake na jeziku. To nas čeka u Močvari, na taj predivan dan, u srijedu, 16.11. Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna.

Nikad do sad viđena kombinacija, tri izvođača od kojih svatko u svojem malom kutku svemira traži istinu u muzici. Nastupit će mladi kantautor Grgur Višić, potom sjajni bend Panda Rhei te za kraj, kao šlag na tortu, zagrebački bend Quiet Protest.

Mladi glazbenik koji solo izvedbom otvara močvarni spektakl. U Zagreb dolazi na studij, ali glavni fokus ubrzo postaje muzika. Snima EP “Na pravoj strani pruge” 2021. godine – prvi konkretan korak u profesionalne muzičke vode. U suradnju ulazi producent i glazbenik Damir Trkulja Šiljo, s kojim Grgur nastavlja suradnju i snima album, koji je trenutno u niskom startu. Svoje pjesme opisuje kao spoj Boba Dylana i Davida Bowieja, otpjevane na nama svima najdražem, hrvatskom jeziku.

U Močvari nas čeka intimna i ogoljena verzija njegovih pjesama – gitara, usna harmonika i vokal. Nedavno je objavio novi singl – pjesmu po imenu “Gentleman Luzer”. On je gospodin, ali gubi.

Kaže da će jednog dana oformiti bend – obećanje, ludom radovanje!

Nakon Grgura na scenu stupa Panda Rhei, bend u eksponencijalnom rastu koji oduševljava svakim novim korakom. Iza imena Panda Rhei krije se zagrebački glazbenik Ivan Kolar. Ono što je prvotno zamišljeno kao intiman kantautorski projekt, u kratkom je roku pretvoreno u žanrovski raznovrstan i dinamičan glazbeni pothvat, zahvaljujući suradnji s producentom Lukom Dabrom.

U ožujku ove godine predstavio se albumom “Save Your Souls You Fucking Monsters”, na kojem donosi 10 nervoznih i melankoličnih, erotičnih i humorističnih, iskrenih i zavaravajućih pjesama. Prethodila su ga dva singla, a posebno je važan onaj prvi, Josepheen, za koji je spot sniman baš u Močvari, a režiju potpisuje Leo Vidmar aka OhLame. Na istoj lokaciji, sada pred publikom i u pratnji benda, Panda Rhei će zaključiti svoju prvu godinu djelovanja i baciti se na planiranje one iduće, a i one tamo iza.

Za kraj večeri set sprema zagrebački bend Quiet Protest. Transžanrovski spektakl koji u jedno spaja šarenilo metala, grungea, indiea te mnoštvo drugoga. Oformljeni su i djeluju primarno na području Zagreba. Krajem 2019. objavljuju album prvijenac “Melody of Melancholy”. Sviraju po mnogim klubovima. Uzimaju inspiraciju iz raznih žanrova, sve u svrhu stvaranja jedinstvenog i nezaboravnog zvuka.

Vodeći singl s albuma “Heroin” ostavio je odličan utisak na zagrebačku publiku. Bend trenutno radi na novom projektu, koji nas očekuje u skorijoj budućnosti. Za Močvaru spremaju nešto jedinstveno, zanimljivo i moćno. Teško je opisati riječima, morat ćeš doći i osjetiti sam!

Treći svijet foot
Sound Report foot
Bez sluha foot
terapija_FOOT
classics foot
Hrvatske blues snage
reggae foot