Hrepa snimio u Memphisu pjesmu za album Tribute to Buha

Hrvatske blues snage (HBS) su na nedavno završenom 29th International Blues Challengeu (IBC), koji se nekoliko dana održavao u blues klubovima i dvoranama Beale Streeta u Memphisu, izrazito uspješno predstavile svoju domovinu i njezinu blues scenu. Statistika 29-godišnje povijesti International Blues Challengea pokazuje da su po broju pristiglih članova Hrvatske blues snage na drugom mjestu, odmah iza Kanade. Ove, pete godine otkad Hrvatska sudjeluje, imali smo predstavnike u sve tri kategorije: u kategoriji solo-duo nastupio je Teo Aničić iz Splita, u kategoriji grupa “Delta Blues Gang” iz Pule, a u kategoriji youth predstavljao nas je 7-člani sastav “4Town Blues Band” čiji su članovi iz (kako već sami pogađate prema njihovu imenu) četiri različita grada: Siska, Ivanić Grada, Kutine i Petrinje, a okupljeni oko Pop Rock škole iz Siska.
Osim što su “Delta Blues Gang” i Teo Aničić uživo nastupili na Ditty TV, “Delta Blues Gang” na FedEx International Showcaseu, svi na nekoliko natjecateljskih koncerata, te osim što je naš predstavnik iz Pule ušao u grupa kategoriji kao drugi hrvatski predstavnik u polufinale natjecanja (među 40 najboljih) – skoro svi naši predstavnici ove su godine i snimaili u jednom od tonskih studija u Memphisu.
Ali ne u bilo kojem studiju, nego u Sam Phillips Recording studiju, studiju kojeg je legendarni Sam Phillips otvorio nakon što mu je Sun studio postao premali. U tom su studiju svoje “američke” snimke zabilježili “Delta Blues Gang”, “4 Town Blues Band” i na licu mjesta osnovani sastav “Hrepa & 4Towners”. Snimatelj je bio Roland Janes, legendarni rockabilly gitarist 50-ih te kasnije cijenjeni inžinjer zvuka koji je  svirao s Jerry Lee Lewisom i snimao Phill Collinsa, Bob Dylana… Od hrvatske glazbene blues reprezentacije jedini nije snimao Teo Aničić jer je baš u isto vrijeme svojm nastupom u klubu Sillky O’Sullivan imao čast službeno otvoriti natjecateljski dio 29th IBC-a.
Boris Hrepić Hrepa (Sunnysiders) tom je prilikom uz frendovsku pomoć nekolicine članova “4 Town Blues banda” snimio pjesmu “Commitment to Blues”, posebno napisanu i skladanu za Dražena Buhina Buhu, prerano preminulog osnivača HBS-a. Ista je namijenjana albumu “Words Matter (Tribute to Buha)” koji bi do kraja godine trebao ugledati svjetlo dana.

reggae foot
classics foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
jazz foot
soundgardina foot
Bez sluha foot