International Blues Music Day – 3.8.2013.

Hrvatske blues snage, udruga koja promiče blues glazbu i kulturu u Hrvatskoj, pozdravlja i podržava inicijativu i projekt Međunarodnog dana bluesa. U čast inauguracije Međunarodnag dana blues glazbe, ispred HBS-a će tim povodom u sklopu ljetnog festivala „Ljeto na Štrosu“, 3.8.2013. s početkom u 21 sat nastupiti sasatav THE BLUES INSIDERS.
Peticija za proglašavanje internacionalnog dana blues glazbe, koja je raspisana 17. kolovoza 2011., dvije je godine kasnije urodila plodom. Već nakon nekoliko mjeseci odazvalo se tisuće blues entuzijasta, glazbenika, zvijezda i promotora. Nakon što je broj članova dosegnuo 10000, odlučeno je da se internacionalnim danom blues glazbe proglasi prva subota u kolovozu. Inicijativu je osmislio poznati blues glazbenik Johnny Childs (znamo ga iz filma The Junkman’s Son), trenutni predsjednik New York City Blues udruge. Ove godine, 3. kolovoza, po prvi puta će se u cijelom svijetu obilježiti svjetski dan blues glazbe. Grad domaćin je New York.
Hrvatsko obilježavanje svjetskog dana bluesa na Štrosu – zahvaljujući snažnoj međunarodnoj aktivnosti HBS-a u svjetskoj krovnoj blues udruzi The Blues Foundation iz Memphisa, kao i aktivnosti u Europskoj blues uniji sa sjedištem u Briselu –  uvršteno je među prvih 15 događanja tim povodom u svijetu.

Sva svjetska događanja vezana uz 3. kolovoz pogledajte na sljedećm linku: http://www.internationalbluesmusicday.com/events.html

Dođite na Štros u subotu 3. kolovoza i podržite prvi Međunarodni dan blues glazbe.

reggae foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
classics foot
Treći svijet foot
drumtidam foot
Bez sluha foot