Izvođači iz Labina dvostruki pobjednici 14th Croatian Blues Challengea

Croatian Blues Challenge

Protekli, četrnaesti Croatian Blues Challenge bio je jedan od najboljih i najuspješnijih do sada! Komentar nekoliko iskusnih bluesera u publici bio je kako je program ovog natjecanja bolji od mnogih blues festivala. Održan na novoj lokaciji, 14th CBC je u dvije večeri pred prepunim zagrebačkim klubom Booze & Blues ljubiteljima bluesa uživo ponudio desetak iznimno kvalitetnih nastupa izvođača. Zbog velikog broja prijava u Band kategoriji te odličnih nastupa svih kandidata, stručni žiri uistinu nije imao lagan posao prilikom odabira pobjednika.
Na kraju prve večeri je u Solo/duo kategoriji pobjedu odnio veteran iz Labina – Pepe Ljuna, a u drugoj večeri (Band kategorija) je za pobjednika proglašen najmlađi prijavljeni bend The Restless Sea, također iz Labina.

Još jednom su istrijani pobjedili na Challengeu, podsjetimo prije njih su iz Istre na prošlim Challengeima pobjeđivali ili u Memphis putovali: Delta Blues Gang, Sanjin Banić Bane, Be Blue, The Screaming Wheels, Hale & Hutch te Edi East Trance Blues. Sada, nakon dvostruke pobjede Labinjona, ispada da je Istra najbluzerskija regija u Hrvatskoj. Čestitamo!

drumtidam foot
Hrvatske blues snage
Sound Report foot
classics foot
Treći svijet foot
soundgardina foot
reggae foot