Jeremiah’s i Two Blue pobjednici 9th Croatian Blues Challengea!

Croatian Blues Challenge

Nakon tri dana izvrsne blues svirke u prepunom zagrebačkom klubu Jiggy Bar, poznati su pobjednici devetog Croatian Blues Challengea! Stručni žiri u sastavu Boris Hrepić – Hrepa, Mićo Vujaklija i Ivan Kraljević kao pobjednika u Solu/duo kategoriji odabrao je Two Blue, dok je u Bend kategoriji pobijedila grupa Jeremiah’s (žiri: Boris Hrepić-Hrepa, Steve Vučković, Miro Dimić i Mićo Vujaklija). U Solo/duo kategoriji drugo mjesto osvojio je Bugi GeorgeV, a u Bend kategoriji je drugoplasiran bio sastav Be Ha Ve.

Two Blue je zagrebački blues duo, kojeg čine Marija Gašparić (vokal) i Nenad Mađerić (Kljus), inače članovi sastava B# Band. Svojim nastupom su oduševili publiku i stručni žiri te zaslužili prestižnu titulu pobjednika “9th Croatian Blues Challengea” u Solo/duo kategoriji.

Jeremiah’s je šesteročlani bend iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra. Osnovani su 2011. godine, a sviraju blues s elementima funka i rocka. Nastupajući po klubovima i festivalima dalmatinske regije razvijaju svoj zvuk, kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju na prvom albumu u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Zvuk albuma koji broji 7 autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja, a njegova objava se očekuje uskoro. Jeremiah’s su: Jeremija Eškinja (bubanj), Roko Vodopija (gitara), Mirta Juran (vokal), Luka Ćetković (bas gitara), Frane Škara (usna harmonika) i Ante Brzić (truba, vokal).

Pobjednik u svakoj kategoriji stekao je pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – 34th International Blues Challengeu, koji će se od 16. do 20. siječnja 2018. održati u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2020. godine.

Prvog dana CBC-a (petak, 27.10.) u natjecateljskom dijelu nastupili su Bugi GeorgeV, Holler i Two Blues, a kao poseban gost je nastupio sastav Sunnysiders, koji je promovirao treći studijski album “Click Play” te istoimeni videospot. Uz njih, održana je i posveta nedavno preminulom članu HBS -a Daliboru Skeledžiji – Skeli, u čiju je čast premijerno prikazan mini-film o njegovom putu u Memphis, a njegovi prijatelji su izveli nekoliko Skelinih pjesama.

U subotu, 28.10. u Bend kategoriji natjecali su se Be Ha Ve, Duhovi žica, Izgubljeni u prijevodu, Jeremiah’s i Oktogon, dok je kao gost svirala grupa iz Zapruđa Mićo i Mačke.

Posljednji dan CBC-a (nedjelja, 29.10.) bio je rezerviran za pobjednike u obje kategorije – Jeremiah’s i Two Blue, a uz njih je svirao urnebesni slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvany te mlada domaća blues zvijezda – Blondie Widow. Kao poseban nenajavljeni gost, pojavio se dvostruki prošlogodišnji pobjednik – Tomislav Goluban, koji je sa svojim bendom doveo atmosferu do usijanja. Jiggy Bar je tri dana bio središte hrvatskog bluesa, a uz vrhunsku atmosferu i odličnu glazbu završio je još jedan Croatian Blues Challenge.

Za pobjednike, odnosno za njihov put u Memphis, postoji i novčana nagrada. Tako je pobjednički bend dobio 10.000,00 kuna, koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok je pobjednik u solo/duo kategoriji dobio 2.000,00 kuna, koje osigurava Filab iz Samobora.

Treći svijet foot
reggae foot
terapija_FOOT
drumtidam foot
classics foot
Bez sluha foot
Sound Report foot