Još samo tri dana traju prijave za 8th Croatian Blues Challenge

Croatian Blues Challenge

    Prijave za 8th Croatian Blues Challenge do 31.10.

Bikers Beer Factory
3.11.2016. Solo/duo category
4.11.2016. Band category
5.11.2016. Winners & Guests

  Još samo tri dana traju prijave za osmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika – na Croatian Blues Challenge se možete prijaviti do ponedjeljka, 31. listopada u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka:
http://www.hrvatskebluessnage.hr/croatian-blues-challenge-prijavnica

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  33th International Blues Challengeu, koje će se od 31.1. do 4.2.2017. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu, koji će se održati od 15.-18.3.2018. u norveškom gradu neobičnog imena – Hell.

Ove godine po prvi puta imamo i novčanu nagradu za pobjednike odnosno njihov put u Memphis. Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 Kn koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti 2.000,00 Kn koje osigurava Filab iz Samobora.

Ovogodišnji domaćin natjecanja je Zagreb i klub Bikers Beer Factory koji po izgledu i atmosferi izuzetno podsjeća na klubove u kakvima će pobjednici Challengea svirati u Memphisu. Središnje mjesto hrvatskog bluesa, Bikers Beer Factory će biti od 3.-5.11.2016. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

  • Četvrtak, 3.11.2016. Solo/duo
  • Petak, 4.11.2016. Band,

dok je subota, 5.11.2016. rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne goste. Istovremeno s Challengeom, događat će se i izbor najboljeg autorskog blues teksta “Carl Reuter – The Best Original Lyrics Award”, uz uvjet da pjesma bude izvedena u natjecateljskom dijelu Challengea.

Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 7 Zagreb International Blues Festivala, 7 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 8 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici www.hrvatskebluessnage.hr

classics foot
soundgardina foot
Sound Report foot
reggae foot
Treći svijet foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage