Kompilacija “Velika rock eksplozija – The Best of the Rest 2008 – 2015

KOMPILACJU POSLUŠAJTE OVDJE

Kao najava ovogodišnje, osme po redu Velike rock eksplozije, objavljena je dvostruka digitalna kompilacija Velika rock eksplozija – The Best of the Rest, koja sadrži 34 pjesme izvođača koji su kroz godine nastupili na festivalu. Uz pjesme koje se nalaze na albumima iz perioda 2008. – 2015., na kompilaciju se smjestilo i šest potpuno novih, do sada neobjavljenih pjesama: Mjesni odbor – Nekako drugačiji, Čudnoređe – Da ne moraš, Krešo i kisele kiše – Medvjed, ja i harmonika, Ivana Picek – Što sve volim, live snimka pjesme “efeZbend – Reach Out” snimljena na petoj VRE u KSET-u te demo pjesma Dok grad spava Ivana Škrabe. Pošto sadrži uistinu veliku žanrovsku raznolikost – od punka, hardcora, matala i žestokog rocka, do nježnih kantautorskih melodija i zaraznih funky fraza – vjerujemo da će ova kompilacija zadovoljiti i najzahtjevnije slušatelje.

Ove se godine Velika rock eksplozija održava u zagrebačkom klubu Hard Place od 08. do 10. listopada., a u tri festivalska dana će nastupiti ukupno devet izvođača. U četvrtak, 08. listopada nastupaju mlade snage ovogodišnje Velike rock eksplozije – pobjednici ovogodišnjeg HGF demo festivala Mr. Albino, energični “kvartcore” bend iz Zaprešića Donkey Hot i iznimno mladi zagrebački sastav Gospođa. Petak, 09. listopad je rezerviran za pulsko-zagrebačku rock-ska-reggae grupu “Radio Aktiv”, koja iza sebe ima dva studijska albuma i brojne nagrade; odličan poluakustični sastav Sebastian Doe i Halter Ego – mlade zagrebačke punk-rockerice koje svoju muziku od milja nazivaju “Halternativni partvišcore”. U subotu festival zatvara legendarno Kopito s otoka Visa, a uz njih će nastupiti i splitsko-imotski jazz/gypsy/swing glazbenici Repassage te beskompromisni zagrebački punk-rock kvartet Ministarstvo napada.

Karte u pretprodaji koštaju 20 kuna, na dan koncerta 30 kuna, a mogu se kupiti na šanku Hard Place-a, Dirty Old Shopu, Aquarius Music Shopu u Varšavskoj i Rockmarku.

ALBUM 1
1.  MJESNI ODBOR – NEKAKO DRUGAČIJI
2. GRETTA – SREĆA
3. RADIO AKTIV – JURE, ŽURE
4. GUSTAFI – U MOJOJ GLAVI
5. TI RITU PIRI PIP – NEMIRAN
6. VIKEND-REVOLUCIJA – NAŠA KUĆA
7. U POL ‘9 KOD SABE  – LJETNA PJESMA
8. TOMISLAV GOLUBAN  – ON THE ROOF
9. KOPITO – MOLA DAJE
10. SARA RENAR – TRAG
11. SEBASTIAN DOE – BIC
12. MANGORA  – SEKSUALNA REKREACIJA
13. SOUL RADIO – MOŽEMO ZAJEDNO
14. SVEMIR – IZ DALJINE
15. COCK PORN – FUNKY TASTE
16. DOSH LEE & MIKI SOLUS – OPASNOST VREBA
17. ONLI-TU – SUPER PRIČA

ALBUM 2  
1. GATUZO – 2:1
2. PUNČKE – SRCE
3. ČUDNOREĐE – DA NE MORAŠ
4. VALUNGARI – BRAZILSKA TERASA
5. MLINSKI KAMEN – NE PRIČAJ MI VIŠE
6. SPUŠTENE ROLETE – BRIJAT BED
7. MANDRILI – DEMENCIJA
8. MANNTRA – HORIZONT
9. BENDER – O PONOSU
10. IVAN VRAGOLOVICH – BIG TOWN JUNGLE
11. KREŠO I KISELE KIŠE – MEDVJED, JA I HARMONIKA
12. MEL CAMINO – AVION BEZ UZLETNE PISTE
13. TWO FACES OF GALA – LJUBAVNA
14. LOTUS  – ZVJEZDANA PRAŠINA
15.  EFEZBEND – REACH OUT
16. IVANA PICEK – ŠTO SVE VOLIM
17. IVAN ŠKRABE – DOK GRAD SPAVA (DEMO)

soundgardina foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
classics foot
drumtidam foot
Bez sluha foot
reggae foot