Lačni Franz u top formi i žestoki Bender u Tvornici – subota, 20.12.

Bender

Mladi, alternativni, žestoki i beskompromisni blues rockeri iz Novske, sastav “Bender”, dobio je čast nastupiti kao predgrupa legendarnom slovenskom sastavu “Lačni Franc” na njihovom velikom zagrebačkom koncertu u “Tvornici kulture”. Ovaj nastup će “Benderu” zaokružiti iznimno uspješnu godinu, u kojoj su objavili videospotove “Ono što jesam” i “Bez imena”, EP “Jedan od vas”, hvaljeni debitantski album “Ono što jesam” (Aquarius Records / Spona) te održali zapažene nastupe na festivalima “Velika rock eksplozija #7” i “6th Croatian Blues Challenge”.

„Bender“ je osnovan 2006. godine u Novskoj, a sastav trenutno djeluje u Zagrebu. Osnivači benda su Igor Vulinović – Buc (gitara, prateći vokal) i Anja Tkalec (bas), kojima se pridružuju Igor Marić na bubnjevima i Josip Lešković na vokalu. Bend karakterizira brza i energična svirka uz socijalno osviještene, izravne i ponekad oštre tekstove.

“Lačni Franc” je legendarna slovenska grupa osnovana 1979. godine u Mariboru. U svojem najkreativnijem razdoblju (1981.-1995.) objavili su čak trinaest studijskih albuma, kojima su stekli brojne štovatelje diljem cijele bivše države te sebi stvorili kultni status koji traje do današnjih dana. Koncert “Lačnog Franca” i “Bendera” održat će se 20. prosinca 2014. u zagrebačkoj  “Tvornici kulture”.

VIDEO Bender:
Ono što jesam https://www.youtube.com/watch?v=RyncXnOEV1k
Bez imena https://www.youtube.com/watch?v=zBLAk1k5i2g

Vidimo se 20. prosinca u Tvornici kulture!

drumtidam foot
jazz foot
reggae foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
classics foot