“Mega Muzika Awards 2014”

Ovogodišnja dodjela glazbenih nagrada „Mega Muzika Awards 2014.“ održat će se u utorak, 21. studenog u zagrebačkom „Vintage Industrial Baru“, s početkom u 21 sat. Ponosni smo što ove godine dva Sponina izvođača i jedan projekt kojeg Spona suorganizira dobivaju ovu prestižnu nagradu.

Nagrada za najbolji mladi bend pripala je perspektivnom sastavu „Soul Radio“, sastavljenom od vrhunskim mladih glazbenika iz Karlovca i Duge Rese. Ovogodišnja pobjeda na „HGF“-u, najvećem nacionalnom festivalu demo bendova, objavljivanje odličnog singla „Moja muza je mjuza“ i EP-a „Uvodna emisija“ najbolji su dokaz da je ova nagrada završila u pravim rukama.

Nažalost prerano preminuli sisački gitarst Jimi Kurfirst dobio je posthumno priznanje zbog iznimnog doprinosa glazbenoj sceni. Virtuoznom gitaristu je ovo jedna od brojnih nagrada koje je osvojio u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, u kojoj je svirao s mnogim glazbenicima (Crvena jabuka, Zagreb Jazz Guitar Orchestra, Josipa Lisac, Tajči, Songkillers…), a prije smrti objavio je i odličan jazz fusion album „No Hard Feelings“ s vlastitim autorskim pjesmama.

Nagradu za promociju hrvatske demo scene dobio je „HGF demo festival – Zabok“, koji je ove godine proslavio svoju punoljetnost. Uz to što je najstariji, najveći i najdugovječniji hrvatski nacionalni demo festival – HGF se iskristalizirao kao krovni hrvatski demo festival u čije finale dolaze pobjednici svih važnijih hrvatskih lokalnih demo natjecanja i gitarijada, a Spona već 6 godina u nizu objavljuje kompilacijski CD s finalistima „HGF“-a.

Ostale nagrade su osvojili: Branko Požgajec (vokal), Marijan Gudelj (klavijature), Nenad Kos Ferzzo (el. gitara), Branko Bogunović Pif (ak. gitara), Zlatan Ćehić Ćeha (bas gitara), Dražen Scholz (bubnjevi), Gatuzo (bend), Bruno Urlić (violina), Nothing Touluse (album), Denis Mujadžić Denyken (doprinos), Croatia Drum Camp (glazbena škola) te Hard Place (rock klub).

classics foot
Treći svijet foot
soundgardina foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
drumtidam foot
reggae foot