Merita Arslani “Pouzdan izvor”

Nova knjiga Merite Arslani će vas potaknuti na razmišljanje, nekoga užasnuti, nekoga zabrinuti, izdeprimirati, ali nećete je ispuštati iz ruku! „Pouzdan izvor“ je zanimljivo i uzbudljivo štivo koje vas uzbuđuje, uznemirava, vodi vas u svijet i odnose čudnovatih, gramzljivih prevaranata, sočnih dijaloga. Odlično ocrtan mračni svijet poslovnih ljudi, novinske redakcije, politike, tajnih službi, preljuba, prijateljstva. Tema koja korespondira sa sadašnjošću, vodi nas u svijet lažnog morala, bankovnih prevara, ljudske pokvarenosti, hrabre i odlučne mlade novinarke, ubojstva mlade poslovne žene, lokala sa cajkama, potoka alkohola i kokaina…

Meritin krimić pročitala sam u sat-dva, u jednom dahu! Roman je izuzetno aktualan, daje sliku novinarskog posla iz prve ruke, kritičan prema politici, policiji i financijskom sektoru, prožet sveprisutnim osjećajem kalkulanstva koje dominira ovim sektorima, ali i pozitivnom porukom – da se kriminal i korupcija ne isplate, da svi prije ili kasnije budu razotkriveni, koliko god visoko bili pozicionirani. Odlično štivo za večernje sate, preporučam čitati odmah nakon Dnevnika!
(Mirela Holy)

Merita Arslani rođena je 1974. godine u Zadru, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala francuski i latinski. U Londonu završava studij novinarstva na London School of Journalism. Po povratku iz Velike Britanije počinje raditi kao novinarka “Slobodne Dalmacije”, a potom na Gradskoj televiziji Zadar. Prelaskom u Zagreb počinje raditi u “Jutarnjem listu”, gdje se istaknula nizom zapaženih priča i reportaža. Trenutno radi kao glavna urednica portala Dnevnik.hr. Za svoj debitantski roman „Anđeli će samo zaspati“ dobila je nagradu Kiklop za najbolje debitantsko djelo.

terapija_FOOT
jazz foot
soundgardina foot
Sound Report foot
classics foot
Treći svijet foot
reggae foot