MOUNTAIN MEN @ 4th Zagreb International Blues Festival

Četvrto izdanje Zagreb International Blues Festivala dovodi (kao i prošlih godina) fenomenalne headlinere. Ovaj put riječ je o izvrsnom i svjetski priznatom duetu MOUNTAIM MEN. Jedan Francuz i jedan Austalac od svog ne tako davnog početka 2008. godine uzburkali su blues vode. Već s prvim albumom „Spring Time Coming“ (2008) zaradili su nominaciju za Blues Awards u Memphisu, nakon toga su osvojili nagradu na slavnom Cognac Blues Passion festivalu i nastavili svirati širom svijeta. Gospoda Mat i Iano svirali su od Amerike, preko Turske do Burkine Faso, a na red je došla i Hrvatska gdje će kao headlineri festivala Zagrebu predstaviti svoj fenomenalni live show u klubu Hard Place zadnjeg dana festivala u petak 31.05. od 20 sati.

Njihova popularnost i nevjerovatan koncertni nastup proslavili su ih gdje god su bili, pa tako u Francuskoj prodaju preko 15000 albuma bez ikakve podrške velikih medija. Samo „dobar glas publike“ napravio je od MOUNTAIN MEN jednu od najtraženijih blues atrakcija danas. Tako je i njihov drugi album „Mountain Men Live“ (2011) bio kolekcija hitova u live izvedbi. Najnoviji album „Hope“ (2012) uz klasične blues izvedbe donio je i dašak nečeg novog – malo rocka, popa, folka… u svakom slučaju sjajnu glazbu (pa tako i obradu „Smels Like Teen Spirit“!)

Specifičan glas Mr. Mata i fenomenalna usna harmonika Mr. Iana uz njihove emocionalne nastupe postižu da zaboravite da su na bini samo dva umjetnika jer zvuče „veće i bolje“ od nekih puno mnogobrojnijih bendova. Njihove karizme, zafrkancije na bini, komunikacija s publikom uvijek im priskrbe ovacije i nebrojene izlaske na bis. Kako su MOUNTAIN MEN „tražena roba“ na većini Europskih festivala tako je 4th Zagreb International Blues Festival sretan da ih imamo priliku ugostiti ove godine u Zagrebu.

Uz Montain Men na zatvaranju 4 ZIBF-a nastupit će i zagrebački SUNNYSIDERS.

Ne propustite!

Ulaznice po cijeni od 40 kuna možete nabaviti na pretprodajnim mjestima: Hard Place – Šubićeva 55, Rockmark – Berislavićeva 13, Dallas – Tkalčićeva 7, Dirty Old Shop – Tratinska 18 i Free Bird – Tratinska 50.

Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival (ZIBF), održat će se od 28. do 31. svibnja na tri zagrebačke klupske lokacije i dva gostovanja u Varaždinu i Sisku. Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri („Memphis Night“, „Promo CD Night“, „Hot Stuff Night“ i „Toulouse Night“) nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala, fenomenalni „Mountain Men“ iz Francuske.

KOMPLETAN PROGRAM FESTIVALA:

28.05. utorak

HARD PLACE – „Memphis night“ – ulaz slobodan

4 Town Blues Band

Teo Aničić

Boris Hrepić Hrepa & 4Towners

29.05. srijeda

O.Š. J.J. STROSSMAYERA – „Blues in School“

Kratka povijest bluesa

TITUŠ – „CD promo night“ – ulaz slobodan

Eduard Jimmy Matešić

Blues Insiders

30.05. četvrtak

BIKERS BEER FACTORY – „Hot stuff night“ – ulaz slobodan

David Neskoski Trio (Makedonija)

Luboš Bena & Bonzo Radvanyi (Slovačka)

Cock Porn

31.05. petak

HARD PLACE – „Touluse night“ – ulaz 40 kn

Mountain Man (Francuska)

Sunnysiders

PRESS FOTOGRAFIJE:

https://www.spona.com.hr/Media/4th_ZIBF_Plakat.jpg

https://www.spona.com.hr/Media/David_Neskoski.jpg

https://www.spona.com.hr/Media/Bena_Radvanyi.jpg

https://www.spona.com.hr/Media/Mountain_Men.jpg

reggae foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
classics foot
drumtidam foot
Sound Report foot
Bez sluha foot