Nova kompilacija: Croatian Blues Challange – Winners & Travellers

CBC - Winners & Travellers

Nova kompilacija:
Croatian Blues Challenge – Winners & Travellers

Kompilaciju možete poslušati OVDJE

Uoči sedmog natjecanja najboljih hrvatskih blues glazbenika, 7th Croatian Blues Challengea, objavljen je album “Croatian Blues Challenge – Winners & Travellers”. Riječ je o kompilaciji koja sadrži četrnaest pjesama izvođača koji su pobjeđivali na prethodnim izdanjima CBC-a te glazbenika koji su predstavljali hrvatsku na najvećem svjetskom blues festivalu – International Blues Challengeu u kolijevci bluesa, Memphisu, a tu su i dva mlada izvođača koji su nas u Americi predstavljala u youth kategoriji glazbenika do 21 godine starosti. Na žalost, tri pobjednika nemaju studijskih snimaka, ali činjenica da je devet pobjednika po povratku iz Memphisa snimilo i službeno objavilo svoje studijske albume govori sama za sebe. Posebna je zanimljivost da su četiri pjesme (Memphis Sara, There Where Blues was Born, Room Boogie Caffe i Heart of Memphis Here I Go) nastale prilikom gostovanja u Memphisu.

Kompilacija “CBC – Winners & Travellers” u najboljem svjetlu dočarava raznolikost današnje hrvatske blues scene, koja unazad posljednih pet godina doživljava pravu renesansu.

Ovogodišnji 7th Croatian Blues Challenge podijeljen je na tri regionalna (Split, Zagreb, Pula) natjecanja, a veliko nacionalno finale je u pulskom Rock Caffeu u subotu, 7. studenog. Prijave za regionalno finale u Splitu traju do večeras u ponoć, a za finala u Zagrebu i Puli do petka, 30.10., a primaju se na http://www.croblues.com/prijava.html

Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
drumtidam foot
reggae foot
terapija_FOOT
classics foot
Sound Report foot