Nova kompilacija: Ljeto 2017 singlovi

Ljeto 2017 singlovi

Kompilaciju “Ljeto 2017 singlovi” poslušajte OVDJE

Predstavljamo Vam kompilacijski album izvođača Spone – “Ljeto 2017 singlovi”. Na albumu se nalazi deset pjesama različitih glazbenih smjerova, a izuzetna nam je čast što su čak tri benda s kompilacije (Mel Camino, EoT i Dosh Lee) ušla u finale prestižnog Karlovačko RockOff festivala.

Kompilaciju otvara naša nova izvođačica Lili Gee s pravim ljetnim hitom, ljubavnom pjesmom “Sunčan dan”. Lili Gee je nekima poznatija kao Miss Red Hunter, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, a singlom “Sunčan dan” započinje samostalnu glazbenu karijeru. Slijedi melodično-plesna bomba “Rose”  grupe Mjesni odbor sa Šolte. Singl “Rose” je već prepoznat od struke – uvršten je na ovogodišnji Splitski festival.

Nakon hvaljenog debitantskog albuma “Legato pop” zagrebačka Vikend-revolucija predstavlja “beatlesovski” singl “Nova ljubav”. Novim singlom Vikend-revolucija predstavlja i novu pjevačicu Dunju Fajdić. Da još koji put upotrijebimo riječ “nova/novo/novi” omogućio nam je novi singl “Novo vrijeme” velikogoričke grupe Mel Camino, koji je snimljen s novom postavom benda, a producirao ga je novi producent Mark Mrakovčić.
Pijano Bar je svoj singl “Javlja radio” posvetio njima omiljenom mediju – radiju, a singl je objavljen na isti datum kad je s emitiranjem započela Radio stanica Zagreb, kao prva na našim prostorima. Kako zvuče dva osječana koji pjevaju na “pravom pravcatom” dalmatinskom dijalektu možete čuti u pjesmi “DID – Dalmacija”. Pošto dugo nismo upotrijebili riječ “novi”, red je spomenuti da je DID novi izvođač Spone.

EoT melje sve redom – nakon što su pobijedili na čak šest demo festivala i objavili debitantski album “Defibrilacija”, plasirali su se u finale Karlovačko RockOff festivala. Na kompilaciji se nalazi njihov sirov, nabrijan, bučan i razarajući singl “Nepravda”. Zagrebačka nakupina slučajno okupljenih bića, poznatija pod imenom Dosh Lee, je u suradnji s MS Bing, pjevačicom grupe Roppongi Red, snimila pjesmu “Bezbolan prekid”. Riječ je o maestralnoj kompoziciji koja se idealno uklopila u razdoblje postvalentinovske depresije, a kao što i naslov kaže, govori o nečemu što u stvarnosti ne postoji – bezbolnom prekidu ljubavne veze.

Kompilaciju zatvaraju dvije blues kompozicije; singl “Polako starim” poznatog zagorskog bluesera Tomislava Golubana, dvostrukog pobjednika “Croatian Blues Challengea” i višestrukog dobitnika Porina te pjesma “Mean Woman”  zagrebačkog americana kvinteta “BE HA VE”.

Da ne duljimo, s ponosom Vam predstavljamo kompilaciju “Ljeto 2017 singlovi!

classics foot
Sound Report foot
reggae foot
terapija_FOOT
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
drumtidam foot