Nova kompilacija: Ljubav u doba korone

Ljubav u doba korone

S popuštanjem mjera oko korona virusa vrijeme je za rekapitulaciju što smo radili proteklih 40 dana karantene. Diskografska kuća Spona od svojih je izvođača skupila 14 kućnih, priručnostudijskih i nešto pravih studijskih snimaka djelomično ili u potpunosti snimljenih ili dovršenih u vrijeme stroge socijalne distance i predstavlja vam kompilaciju „Ljubav u doba korone”. Na istu smo dodali samo još jednu, po našem izboru najuspjeliju, korona pjesmu od „Hladnog piva”.

Pred vama je dakle 15 novih songova: 9 na hrvatskom i 6 na engleskom jeziku, 8 direktno inspiriranih koronom i njenim nuspojavama, 6 ljubavnih nastalih u vrijeme karantene te jedna u vezi s potresom u Zagrebu.

Tako su „Gustafi“ u kućnom studiju brzinski snimili pjesmu „Rakija”, o tekućini koja je mnogima opako falila tijekom dugih 40 dana; „Sunnysidersi” o ograničenom pogledu na život s tri kvadratna metra balkona; a kantautor Zvonimir Varga o želji za ljetom s velikim upitnikom da li će ono ove godine uopće doći. Tu su i tri potpuno nova izvođača: „Shiljo DT“ s pjesmom znakovitog imena „Vrijeme je stalo”, „Hele & Hutch” sa „Simple Song of Fate” i „T.I.E.“ sa svojom vizijom planete u songu „Zombie World”. Set ljubavnih pjesama donose Danko Tomanić, Hrvoje Štefančić iz sastava „Castaway Souls“ i „Lucky Day“. Posebni moment na kompilaciji je nova pjesma Ivana Vragolovicha „Nobody“ stigla iz Londona, njegov prvi objavljeni materijal nakon devet godina. Tu su i korona mix pjesme „Sve je dobro“ benda „Lili Gee“, „No Turning Back” sastava „The Ungratefuls“ te studijski najkonkretnije zakopana „Our Song“ zagrebačkog benda „BeHaVe“. Album zatvara engleska verzija pjesme posvećene Zagrebu nakon nedavnog potresa, „I’m in Love with Zagreb”, u zadnje vrijeme medijski izuzetno eksponiranog zagrebačkog učitelja Ivana Petranovića („Sebastian Doe“) koji na biciklu obilazi Zagreb i svojim i tuđim učenicima pjeva pod prozorom.

Neke od ovih pjesama će uskoro dobiti i svoje videospotove i biti objavljene kao samostalni singlovi, a njihove post korona dorađene verzije naći će se na predstojećim samostalnim nosačima zvuka izvođača s kompilacije.

U želji da nikada ne objavimo album „Ljubav u doba korone 2“ – poslušajte 15 pjesama s kojima se Spona borila protiv Covida-19.

 

LJUBAV U DOBA KORONE

1. GUSTAFI – RAKIJA
2. HLADNO PIVO I ONLINE FRIENDS – OVO ĆE PROĆI
3. SUNNYSIDERS – HOCHE LEE NECHE LEE
4. LILI GEE – SVE JE DOBRO (korona mix)
5. SHILJO DT – VRIJEME JE STALO
6. ZVONIMIR VARGA – MIRIS LJETA
7. DANKO TOMANIĆ – PRISUTAN KAO SVJETLOST BEZ GLASA
8. HRVOJE ŠTEFANČIĆ – U KOČIJI ZA DVOJE
9. LUCKY DAY – DOK SI SE SMIJALA
10. BE HA VE – OUR SONG
11. HELE & HUTCH – SIMPLE SONG OF FATE
12. IVAN VRAGOLOVICH – NOBODY
13. T.I.E. – ZOMBIE WORLD
14. THE UNGRATEFULS – NO TURNING BACK
15. SEBASTIAN DOE – I’M IN LOVE WITH ZAGREB

Sound Report foot
Treći svijet foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
reggae foot
drumtidam foot
soundgardina foot