Nova kompilacija: Songs for Ukraine

Uoči današnjeg mirnog prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića u 16:30 sati, koji organizira Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj, u znak podrške Ukrajini pripremili smo glazbenu kompilaciju “Songs for Ukraine”.

Pred vama je kompilacija pjesama izdavačke kuće Spona iz Zagreba nastala kao podrška ljudima, građanima i građankama Ukrajine – zemlje koju nakon dugotrajnih teških nemira i nasilja trenutno mori mučna neizvjesnost. Kompilacija nije zamišljena kao potpora ovoj ili onoj političkoj opciji, jer o tome će se najbolje izjasniti sami Ukrajinci nakon što im se omoguće slobodni izbori. To će biti prilika da sami odluče o sudbini svoje zemlje, nadamo se bez manipulacija korumpiranih političkih vođa i bez pritisaka izvana.
Ideja ove kompilacije je da običnim, malim ljudima da do znanja da u svijetu postoji netko tko razumije njihove probleme – neizvjesnost glede budućnosti, nezaposlenost i sve veće siromaštvo su nešto što vrlo jako osjećamo i na vlastitoj koži. Također, krvavi rat i destrukcija koja se nama dogodila nedavno čini nas dužnima da i druge zemlje koje se možda nalaze na putu prema nečem sličnom upozorimo da mirno rješavanje problema nema alternative i da je rat najgori mogući razvoj događaja koji nikome nije i neće donijeti ništa dobroga.
Zato, poslušajmo pjesme s kompilacije, pogledajmo odgovarajući VIDEOSPOT te pružimo podršku građanima Ukrajine.

Dio kompilacije možete poslušati OVDJE, a cijela kompilacija je dostupna na Youtubeu.

ukraina flag vijori

classics foot
soundgardina foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
reggae foot
Treći svijet foot
Sound Report foot