Nova kompilacija: XX 2020 XX

XX 2020 XX

https://www.deezer.com/hr/album/149998122

Spona Vam predstavlja EP kompilaciju s četiri potpuno nova rock benda u našem katalogu – Solarov, T.I.E., Benston i Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla! Solarov je tročlani bend koji djeluje od 2013.godine. Stilski nepredvidljiv te svirački potentan, ovaj trojac pokušava ostaviti svoj trag kroz autorske pjesme angažiranih tekstova, vrhunskih riffova i filmskih atmosfera. Pjesma “Indijanci” posvećena je svima onima koji se osjećaju kao vrsta na rubu izumiranja, na posljednjem otoku ideje u moru materijalizma i neukusa. Snimljena je u studiju Srđana Sekulovića Skansija, u produkciji Antonina Šimića, a zvuk je Solarovova vizija westerna i moderne.

Iza glazbenog projekta T.I.E. stoji Katarina Vukadin – kantautorica, pjevačica i glazbeno scenska istraživačica. U glazbi je već 10-ak godina, a publici je poznata kroz brojne bendove i zborove (LeZbor, Čipkice, Mangora, Chill out i Terminator). T.I.E., prvi samostalni istup u smislu kantautorstva Katarine Vukadin, ostvaren je uz veliku i važnu kreativnu podršku korealizatora te aranžera projekta Tea Aničića. Glazbeno, T.I.E. je na pop/rock/funk/punk tragu, a u pripremi je i EP s četiri pjesme radnog naslova “Take it Easy”.

Benston je tajanstveni kauboj iz svemira, koji je odrastao na afro beatu, discu, funku, Bowieju i Talking Headsima. Nakon što je beskonačno dugo lutao dalekim galaksijama istražujući bespuća svemira, odlučio se predstaviti ljudskom rodu singlovima “Oni su tu” i “Mrzi me”. Kombinacijom new wave-a, disca, zvukova 80-ih i začinom zvjezdane prašine, Benston donosi potpuno novi zvuk na našu scenu. Priča oko Benstona je obavijena velom tajne – tko je zapravo Benston, koje zemljane je odabrao da materjaliziraju njegov projekt, koji glazbenici snimaju njegovu glazbu? Kako doći do dobrih ploča kad si izvan mliječnog puta? Odgovore na ova i brojna druga pitanja saznat ćemo kako se priča o Benstonu bude razvijala. Za sada nam je otkrio samo svoje ime. John. John Benston! Nije želio otkriti čak niti kako se zove njegov prateći bend, niti koji su mu članovi.

Grupa suludo dobrog naziva “Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla” osnovana je 2011.godine. Shvativši koliko je žestoki rock and roll marginalizirani u medijima, opaki trojac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim riffovima i vratiti rock and rollu njegov pakleni sjaj. Tekstovi pjesama inspirirani su borbom malog čovjeka spram korumpiranog sistema. 2016. godine objavili su EP „Stado“ koji sadrži pet pjesama, a “Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla” upravo dovršavaju debitantski album koji će biti objavljen ove jeseni.

Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
soundgardina foot