Novi album: BE HA VE – One of these Days

BE HA VE - One of these Days

Album “One of these Days” možete poslušati OVDJE

Zagrebački peteročlani sastav BE HA VE predstavlja debitantski album “One of these Days”. Na CD verziji albuma se nalazi petnaest autorskih pjesama na engleskom jeziku koje su nastale u periodu od tri godine, a album sadrži 55 minuta pravog glazbenog slaloma te brze i sigurne vožnje raznim, uglavnom američkim tradicionalnim glazbenim pravcima. Prevladavaju roots rock, country i blues uz elemente folka, psihodelije, rhythm & bluesa… dok je najavni singl albuma, pjesma “Save Me from Your Spell” spojila Los Angeles i London u vrijeme polovice 60-ih, gdje s jedne strane haraju The Byrds, a s druge The Beatles, The Kinks…

Zahvaljujući izuzetno uspješnom spajanju i preplitanju spomenutih glazbenih stilova začinjenom mnogobrojnim akustičnim instrumentima, album “One of these Days” je tijekom dugotrajnog studijskog stvaranja prerastao u punokrvni hrvatski americana album.

Poseban doprinos kvaliteti albuma daju intrigantni tekstovi sa snažnim porukama te skrivenim prenesenim značenjima. U nekim pjesmama pažljivije i upornije slušatelje čeka draž otkrivanja brojnih inteligentnih zagonetki. Pet tekstova BE HA VE je dobio u nasljeđe od Dražena Buhina Buhe, dok autor većine tekstova Davor Bunčić kaže: “Ne bih objašnjavao značenje tekstova, to je kao da tumačim vic. Tekstovi su nastajali spontano, ponekad izazvani proživljenim, a ponekad zamišljenim iskustvima. Kao i u tekstovima blues klasika, tematika koja se eksplicite opisuje zapravo i nije pravo značenje tekstova. Prava priča je uglavnom sakrivena, ponekad metafizička i ne traži pojašnjenja. Slušatelju je prepušteno tumačenje i ostavljeno na prepoznavanje i promišljanje.”.

Unikatan moment i svakako najjači koncertni adut sastava BE HA VE je njihovo višeglasno pjevanje u kojem Buna, Hara i Vedran na trenutke neodoljivo podsjećaju na legendarne C, S & N. Ukratko “One of these Days” je moderan pogled u, po mnogima, bolju glazbenu prošlost i vrijeme kad je glazba zaista mjenjala svijet.

“One of these Days” je snimio i producirao Zoran Haraminčić u zagrebačkom HB ton studiju, dizajn i ilustracija su djelo Vedrana Žanka, a na albumu su gostovali Risto Ibrić (violina na “Get Out of this Place”), Goran Markić (bubnjevi na “These Days”, “Sweater Stretcher” i “Mean Woman”) te Miroslav Navračić (harmonika na “Sweater Stretcher”).

BE HA VE je americana sastav iz Zagreba, sastavljen od vrhunskih glazbenika s dugogodišnjim iskustvom na glazbenoj sceni – Robert Jurčec (bubanj), Miroslav Bjelajac (bas gitara), Vedran Žanko (gitara), Zoran Haraminčić (gitara) i Davor Bunčić (vokal).

Središnja promocija albuma “One of these Days” će se održati u utorak, 21. ožujka, u zagrebačkom klubu Hard Place, a ulaz je besplatan.

terapija_FOOT
reggae foot
Sound Report foot
Hrvatske blues snage
drumtidam foot
Treći svijet foot
soundgardina foot