Novi album: Bene – Bene

Bene - Bene

Nakon što su se singlovima “Ružne žene”“Party Boy” i “Slobodan” predstavili široj javnosti, beskompromisni riječki žestoki rock bend Bene nam donosi istoimeni debitantski album. Na albumu “Bene” se nalazi sedam autorskih pjesama, a snimljen je u u studiju GIS pod producentskom palicom legendarnog Mateja Zeca (Let 3).

Interesantan je i sam proces stvaranja pjesama, u kojem sudjeluju svi članovi benda: “Netko ima ideju, rif, koji se snimi mobitelom i pošalje u Viber grupu. Svi to pogledaju i poslušaju, ako je OK, na probama se razradi i uljepša, a ako nije OK, onda iskritiziramo rif i tu osobu.” – kažu Bene.

Iako su Bene nov bend, osnovan početkom prošle godine, njegovi članovi imaju godine iskustva i itekako su poznati domaćoj rock i alternativnoj sceni. Sarma je bio vokal u The Stuff (danas One Possible Option), Dragan Župan svirao je u sastavima Siktersi, GO MEN i PSI, a Roki u Callahan bendu. Bager je svirao u Žulju i Punjenoj Papigi, a Bojana u Sjekirama. Vrlo respektabilna ekipa, koja domaćem rocku definitivno donosi novu energiju! Bene debitantskim eponimnim albumom potvrđuju da zaslužuju vrlo visoko mjesto u domaćem žestokom rock’n’rollu te da Rijeka i dalje ostaje rasadnik iznimno kvalitetne i beskompromisne glazbe.

soundgardina foot
Bez sluha foot
Treći svijet foot
reggae foot
Sound Report foot
classics foot
Hrvatske blues snage