Novi album: Benston – Sad sam tu

Benston - Sad sam tu

Benston, svemirski kauboj i glazbeni putnik istraživač. Zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, odlučio je izaći iz tajanstvene osame te predstaviti prvi album “Sad sam tu”. Objedinjeni u prvom licu pod imenom Benston, novonastali projekt predstavljaju vrhunski glazbenici s domaće alternativne scene: DT Šiljo (Gatuzo), Zoran Čalić (Zoran Čalić Band, Big Foot Mama, ex Majke), Marin Živković (Porto Morto, Mary May), Mate Palestrina Mazić, Goran Martinjak (Gatuzo) i Bojan Đurđević (Garage in July, Rust Red Romance). Na albumu gostuju i Jakov Kolega (Gatuzo) te Martin Mandić (BrudBBB).


Uvjeren da glazba povezuje sav život u galaksiji, pritom pozivajući na ples, Benston poručuje: „Sad sam tu – na planetu ljepote na kojem je dovoljan jedan od nas koji hoda suprotno od većine kako bi se stvari počele mijenjati. Svaki je dan bez plesa potraćeni dan, a ti možeš biti što želiš, sanjaj i neka ti je svemir velik toliko koliko ti je veliko srce.

Album je sniman u JBdB studiju gdje je uz spontano druženje i nastala ideja za povezivanjem glazbenih „sličnomišljenika“ kroz projekt Benston. Naslovnicu albuma je napravila Lara Glavić Končar, a autor ilustracije je Vladimir Končar.

Spot za singl „1000 ljudi“ bit će objavljen uskoro, a do tada obucite svoje plesne cipele (obavezno ih nabavite ako ih nemate), natočite si omiljeno piće i pustite glazbu ovog čudesnog bića, koje nema nikakve druge namjere osim da vas oraspoloži, vrati vam osmijeh na lice i pretvori dnevni boravak u disko-klub, barem na 51 minutu i 11 različitih pjesama, koliko je na ovaj album stalo. Album “Sad sam tu” objavljen je za izdavačku kuću Spona u suradnji s Croatia Recordsom

Hrvatske blues snage
soundgardina foot
drumtidam foot
Sound Report foot
Bez sluha foot
reggae foot
terapija_FOOT