Novi album: Bok Blues – Memphis Insight

Bok Blues - Memphis Insight

Spona predstavlja debitantski CD album aktualnih pobjednika “Croatian Blues Challenge-a” u solo-duo kategoriji – “Memphis Insight” sastava Bok Blues. Taj zagrebački duet čine Zoran Haraminčić – Hara, skladatelj, aranžer, producent, multiinstrumentalist i Davor Bunčić – Buna, vokal, tekstopisac, usnoharmonikaš. Obojica su veterani hrvatske blues scene, a trenutno su i članovi grupe BE HA VE, blues benda koji svira autorske pjesme u stilovima americana i blues. Ova dva glazbenika su dugi niz godina uključena u blues glazbenu scenu i nastupala su u mnogim bendovima. Svojim novim uzbudljivim pothvatom Bok Blues izražavaju svoju viziju tog glazbenog žanra, predstavljajući vlastite skladbe i jačajući temelje blues glazbe u Hrvatskoj.      

Duet Bok Blues je nedavno u Zagrebu, na 12. hrvatskom blues natjecanju – “12th Croatian Blues Challenge” oduševio žiri i organizatore te stekao pravo da kao izvođač pobjednik predstavljaju Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage (HBS) na krovnom svjetskom blues natjecanju u Memphisu, Tennessee, SAD. To će se natjecanje – “37th International Blues Challenge” – po 37. put održati u kolijevci bluesa i gradu u kojem je nastao rock’n’roll – Memphisu – od 18. do 22. siječnja 2022. godine. HBS jedna je od rijetkih podružnica The Blues Foundationa (krovne svjetske blues udruge) izvan Amerike i već dvanaestu godinu zaredom uspješno šalje svoje predstavnike u Memphis. 

Vjerujemo da će njihov odlazak u Memphis, kao i nekim našim prošlim pobjednicima, široko otvoriti vrata za međunarodnu afirmaciju. Bok Blues vam na debitantskom albumu “Memphis Insight” predstavlja 11 autorskih pjesama odsviranih u “duet” stilu, koje su snimljene “in Hara’s kitchen”. Neispeglane snimke, u pravilu snimljene “na prvu”, daju poseban šarm i zvuk ceste ovom uratku i donose novu svježinu hrvatskoj blues sceni.

Popis pjesama:

 1. Memphis In My Mind
 2. Chocolate Fudge
 3. Stay In Blues
 4. Black as Blues
 5. Eighteen Wheels Blues
 6. Heart Beyond Control
 7. Oh My Pretty Neighbor
 8. Poisoned Apple
 9. Elevator Blues
 10. Mean Woman
 11. Rosie B

Bez sluha foot
Sound Report foot
soundgardina foot
reggae foot
Treći svijet foot
classics foot
Hrvatske blues snage