Novi album: Gretta – …Iz noći u dan

Zagrebački rock bend Gretta predstavlja novi, šesti po redu studijski album “… Iz noći u dan”! Na albumu se nalazi osam autorskih pjesama na hrvatskom jeziku, a snimljen je u dva grada, Zagrebu i Zadru.

Prvi dio albuma (pjesme “Heroj”, “… Iz noći u dan” i “Prepoznaješ li me”) je snimljen uživo u zadarskom TwentyTwenty Studiju, a za glazbenu produkciju je zaslužan Jere Šešelja.

“Oduvijek smo htjeli snimati studijske snimke uživo i napokon nam se želja ostvarila. Odlično smo se uvježbali, nagurali se u auto s opremom, došli u Zadar, uživo snimili dva do tri “tejka” svake pjesme i odabrali najbolji. Sve je išlo vrlo brzo i glatko pa smo većinu snimanja završili već prvi dan. Ostala su nam puna dva dana za druženje, popravljanje nekih sitnica i snimanje pratećih vokala. Iznimno smo zadovoljni pjesmama, zbilja se čuje da su snimjene uživo, osjeti se energija live svirke. Istro tako, moramo pohvaliti producenta, Jere je napravio odličan posao i bilo je pravo zadovoljstvo surađivati i družiti se s njim.”, kažu dečki iz Grette.

Drugi dio albuma (pjesme “Astronaut”, “Crv”, “Ljetna kiša”, “Najbolje tek slijedi” i “Iluzija”) je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića Denykena, a uz članove benda, prateće vokale su pjevale Lara Prskalo, Slavica Šimunec i Katarina Medanić.

Denyken kaže: “Više od dvije godine u nastajanju glazbeni materijal koji je pred Vama rezultat je moje suradnje kao glazbenog producenta sa zagrebačkim rock kvartetom Gretta.
Vrijeme je to ispunjeno prvenstveno mnogim probama u desetak kvadratnih metara njihove garaže, a u koju smo se skupa s opremom (vjerojatno uz pomoć filmskih trikova) nagurali Čubi, Hrvoje, Kralj, Danči i ja. Kažu da inspiracija postoji, ali te voli sresti na radnom mjestu! Slažem se. Moj je produkcijski pristup oduvijek bio da se pjesma „mora dogoditi“ još i prije samog ulaska u glazbeni studio, dakle na samoj probi s bendom!

Zbog svega toga nakon inicijalne selekcije pjesama (od njih petnaestak potencijalnih morali smo izabrati pet… I da, bilo je tu i kuke i vike jer je neminovno da u tom procesu nečiji favorit „bez kojeg ne može živjeti“ ostane izvan konačnog izbora) svakoj smo morali posvetiti dužnu pažnju i maksimalno iskoristiti njen potencijal.

Zato bih bez obzira na našu iscrpljenost nakon višesatne probe rekao: „Dečki, idemo još jednom odsvirati stvar please, moramo riješiti još par detalja…

Glazba ne stari, mi starimo oko glazbe. I na kraju dragi slušatelju… bilo da Vas je čisti slučaj ili istinska namjera dovela ovom našem zajedničkom djelu, budite sigurni da smo ga radili sa strašću, predani i prisutni. Na koncu, nije nam niti preostalo ništa drugo osim hrabrosti.”.

Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
classics foot
reggae foot
terapija_FOOT
drumtidam foot
soundgardina foot