Novi album: Halftonz – Like Guardians of Time

Halftonz - Like Guardians of Time

Zagrebački sastav Halftonz predstavlja “Like Guardians of Time” – svoj prvi CD album na kojem se nalazi dvanaest pjesama koje, kao otisci stanja duha izvođača i autora, govore o intimnom poimanju svijeta, o lutanjima kroz vlastito vrijeme, potrazi za smislenim trenucima, ali i o preživljavanju onih besmislenih koji nas u konačnici oblikuju kao ljude.

„Like Guardians of Time“ je djelo o vremenu koje prolazi kraj nas, o vremenskom putovanju kroz život (ili životnom putovanju kroz vrijeme), o dragocjenim trenucima koje, kao čuvari vremena, nastojimo zauvijek zadržati pokušavajući zaustaviti i samo vrijeme i odgoditi neizvjesnosti onoga što donosi budućnost. Pjesme, kao tek mali fragmenti velike slike života, govore o ljubavima od kojih neke nestaju, a druge opstaju, o sjećanjima i danima koje pamtimo (bez obzira željeli to ili ne), o snovima koje sanjamo ili gubimo, o neminovnim promjenama koje se događaju, a da najčešće nismo spremni na njih, o strahovima koji nas prate i s kojima se neprekidno borimo nastojeći ostaviti vlastiti trag u beskraju bivanja, pomičući se polako od svjetlosti prema tami (a i tada tražeći neko vlastito svjetlo u mraku koji nas okružuje).

Koncertna promocija albuma će se održati u petak, 10. svibnja u Vinylu. Album “Like Guardians of Time” je snimljen u HB ton studiju u Zagrebu, glazbenu produkciju potpisuju Zoran Haraminčić i grupa Halftonz, a fotografije naslovnice albuma snimio je Hrvoje Gradečak. Materijali na albumu su snimljeni od lipnja do listopada 2018., ali su pjesme nastajale u prethodnih sedam-osam godina i polako su izvođene na nastupima po različitim klubovima od Zagreba do Siska, Križevaca i Varaždina, u posljednje tri godine, skrivene kao vlastiti autorski izričaj među coverima rock i blues klasika.

Halftonz je zagrebački rock blues bend nastao početkom 2015. okupljanjem iskusnih glazbenih entuzijasta, koji su prethodno prošli kroz različite glazbene sastave. U početku svirajući specifične obrade poznatih blues klasika, a kasnije pomakom prema autorstvu i vlastitim skladbama koje su pomalo “odlutale” u raznim smjerovima rock izričaja, zadržavši tekstove na engleskom jeziku, bend pokušava stvoriti, dočarati i prenijeti svoj doživljaj glazbe.

Halftonz djeluje u sljedećem sastavu: Jelena Marković (vokal), Predrag Dragojević – Peđa (bubanj), Berislav Perković – Bero (bas), Robert Stezinar – Robi (klavijature, usna harmonika) i Zoran Jelaković – Kiki (gitara, prateći vokal).

Treći svijet foot
Hrvatske blues snage
reggae foot
soundgardina foot
terapija_FOOT
Bez sluha foot
Sound Report foot