Novi album: Mel Camino – Kad? Sad!

Mel Camino - Kad? Sad!

Velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja četvrti studijski album “Kad? Sad!”. CD album sadrži jedanaest autorskih pjesama na hrvatskom jeziku, a najavljen je singlovima “Novo vrijeme”,  “Terasa”,  “Škvadra” i “Matoš”. “Kad? Sad!” je snimljen u novom studiju Marka Mrakovčića u Zagrebu, koji je zaslužan za glazbenu produkciju, snimku i miksanje, dok je autorica naslovnice Martina Marinić. Zagrebačka promocija albuma će se održati u srijedu, 16. svibnja u klubu Vinyl, s početkom u 20:30 sati. Ulaz je slobodan.

Zlatko Majsec, vokal, frontmen i autor brojnih pjesama Mel Camina, kaže: “Rekao mi je izdavač da napišem nešto o novom albumu, a da nisu samo tehnički podaci o tome kako je od listopada 2016. do srpnja 2017., dakle 9. mjeseci (nehotični ekvivalent trajanju trudnoće) nastajao  kod Marka Mrakovčića u njegovom novom studiju i da su ga osim mene radili novi vojnici Mel Camina – Vid Križanić, Viktor Grabar, Tomislav Tonković i Zoran Smoljanović. Buljim u papir, pardon ekran i mislim si: „Pa u principu sve što mi se činilo važnim za reći već je napisano u pjesmama tog albuma, a govoriti o vlastitoj muzici, pa čak i kad bi ju mogao objektivno opisati, uvijek mi nekako ispada kao ljigava samohvala koje se sramim, a u korijenu čega je, pogađate, potreba da to netko drugi učini umjesto mene/nas. Kojim se sve temama album koji bi se s obzirom na potencijal prodaje trebao zvati „Veselo financijsko samoubojstvo“, bavi?  Crno crnim svijetom koji je sve više nalik Titaniku, žrvnju svakodnevnog robovluka za sitne pare, licemjerjem i suhodušjem, strahom od tuđeg uspjeha i strahom da se krikne i pokuša nešto promijeniti, raslojenosti čovjeka na bezbroj međusobno sukobljenih, a opet na neku čudnu foru harmoniziranih uloga, smrti ljubavi jer ljudi su i preiscijeđeni i preoprezni za ljubav kakvu smo poznavali, o tome kako smo sve hladniji, otupljeniji i udaljeniji – ali i dalje glumimo da izmet je ruža, o sasvim malim užicima, zdravoj za*ebanciji, smijehu i dragim ljudima koji te kratkoročno pokrpaju da kreneš dalje, o svemu što vole mladi i tak’… Predugo i pretenciozno, ha?”.”

Prije albuma “Kad? Sad!” Mel Camino je objavio još tri studijska albuma – “Kapadokija” (Spona, 2010.), “Kolumbo svoje duše” (Tigrova glava, 2013.) i “Avion bez uzletne piste” (Spona, 2014.). Poznati su po intrigantnim i inteligentnim tekstovima, koje prati melodična glazba i iznimno energičan scenski nastup. Mel Camino postoji od 2006. godine, iza sebe imaju mnoštvo koncerata, četiri studijska albuma i brojne videospotove. Pažnju medija su, između ostalog, privukli zapaženim nastupom na In Music festivalu te ekskluzivnim koncertom u zagrebačkom zatvoru Remetinec.

Sound Report foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
reggae foot
classics foot
Bez sluha foot
drumtidam foot