Novi album: Radio Aktiv – Stvarnost između reklama

Radio Aktiv

Pulsko-zagrebački ska rock sastav “Radio Aktiv” predstavlja dugoočekivani, drugi studijski album “Stvarnost između reklama”, koji donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac “Grije nas isto sunce” (Aquarius Records / Spona, 2012.).
Album je najavljen singlovima “Isto sunce” i “Jure, žure”, a sadrži trinaest autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Kao i na debitantskom albumu, produkciju potpisuje mladi perspektivni producent Mark Mrakovčić, a po prvi puta su u produkciji sudjelovali i članovi benda Branimir Čubrilo i Korado Vidulin. Dizajn naslovnice je djelo Laure Bosazzi i Sanje Tušek.

Album obiluje ritmičnim pjesmama društveno-osobne tematike, a kao što naslov sugerira, nudi nam djelić “stvarnosti” u suvremenom svijetu iskrivljenih i površnih vrijednosti, s velikom dozom pozitivizma iz perspektive “Radio Aktiva”.

Branimir Čubrilo, vokal “Radio Aktiva”, kaže: “Nakon iznimno dobrog prijema našeg debitantskog albuma, podigli smo ljestvicu očekivanja i prihvatili izazov opravdati ista u glazbenom, produkcijskom i tekstualnom smislu, u čemu smo, nadam se, uspjeli. Uživali smo stvarajući i snimajući nove pjesme te vjerujemo da će se i naša publika u njima pronaći i zajedno s nama uživati na našim koncertima kao i do sada.”

“Radio Aktiv” je još 2011. godine, kao demo bend, privukao pažnju na sebe pobjedama na dva najveća hrvatska demo festivala – “HGF demo festival” i “HR demo klub”. Debitantski album “Grije nas isto sunce” (Aquarius Records / Spona, 2012.) je opravdao očekivanja publike , kritike i struke te “Radio Aktivu” donio nominaciju za “Porin” u kategoriji “Najbolji novi izvođač” 2013. te “Fender Mega muzika” nagradu za najbolji mladi bend iste godine.

Bez sluha foot
Treći svijet foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
Sound Report foot
terapija_FOOT
soundgardina foot