Novi album: Roy Beatie – Elektro Eklekto

Roy Beatie - Elektro Eklekto

Veliko nam je zadovoljstvo objaviti vijest da je Roy Beatie novi izvođač u Sponinoj glazbenoj obitelji! Nakon hvaljenog debitantskog EP-a “Go in or Get Out!”, Roy nam donosi studijski album “Elektro Eklekto”.

Na albumu se nalazi pet snimaka nastalih u zadnjih godinu dana, koje inspiraciju vuku iz raznih sfera elektronskog žanra. Iako se “sve trake mogu staviti pod kapu elektronske glazbe”, svatko tko je imalo zagrebao po tom žanru, već na prvo slušanje primjetit će da je inspiracija došla iz raznih vremenskih razdoblja i podžanrova te glazbe. Od synth zvuka 80-ih, preko klasičnog housa i tech-housa, do elektronike s prizvukom istoka. Reklo bi se pomalo eklektičan izbor pa od tuda dolazi i logičan naziv albuma “Elektro Eklekto”. Izdanje osim raznovrsnosti i kvalitete ocrtava moderna produkcija zvuka, koja je dodatno obogaćena masteringom odrađenom u renomiranom mastering studiju FM Mastering, koji vodi svima poznati Filip Motovunski.

Roy Beatie od ranog djetinjstva preko oca i strica, pasioniranih ljubitelja dobre glazbe i skupljača vinila, otkriva sve od klasičnog rocka do free jazza. Kroz rane tinejdžerske godine upoznaje se i druži s raznim glazbenim istomišljenicima, ali upoznaje i neke preko kojih širi glazbene vidike. Od metala, hardcorea i punka, neopterećen glazbenim žanrovima, ali i zbog “booma” elektronske glazbe u ranim devedesetima, upoznaje tu zagrebačku scenu u nastajanju. Tako obilazi sve značajne i manje značajne klubove, u kojima se “vrti” elektronika te širi afinitete prema toj vrsti glazbe.

S vremenom prolazi kroz nekoliko manjih autorskih bendova svirajući gitaru. Uspijeva se skrasiti u vrhunskom butchrowing bendu Dosh Lee, u koji kroz punk-rock bazu unosi svoje žestoke, ali funky gitarističke riffove. S bendom osvaja kritiku, brojne nagrade i snima tri albuma. No, preko njih polako otkriva interes prema snimanju i produkciji glazbe. Nakon nekoliko godina sakupljajući savjete i sugestije te upijajući znanje studijskih profesionalaca oformljuje vlastiti kućni studio. U njemu stvara i snima materijal za prvi samostalni house EP imena “Go in or Get Out!”. Kruna glazbnog stvaralaštva je upravo pred vama – studijski album “Elektro Eklekto”!

Dodat ćemo i jednu zanimljivost. Roy Beatie je hommage liku Royu Battyu iz filmskog remek djela Blade Runner, kojeg utjelovljuje Rutger Hauer. Dario Aman u tom imenu spaja ljubav prema filmu te ljubav prema ritmu i glazbi.

Treći svijet foot
terapija_FOOT
classics foot
reggae foot
Hrvatske blues snage
drumtidam foot
Sound Report foot