Novi album: Silk Milk – Comic Atomic – Live Studio Session

Comic Atomic

Spona vam s ponosom predstavlja fenomenalan album garažno-funk progresivnog benda Silk Milk “Comic Atomic – Live Studio Session”. Kao što samo ime sugerira, album je snimljen uživo u PMC studiju jednog vikenda u veljači aktualne godine. Cilj je bio uhvatiti zvuk benda uživo, ali sa svim tehničkim mogućnostima rada u studiju, a Silk Milk je to definitivno uspio. “Comic Atomic – Live Studio Sessions” je uistinu reprezentativno izdanje koje odlično demonstrira viziju progresivnog funka za budućnost.

Otvaranje albuma je snažno i “odmah u glavu”, s teškom “funkačinom” pod nazivom “Aspect Ratio”, u kojoj je Glujo razvalio solo na trubi, svojem starom instrumentu prije nego su ga obuzele crno/bijele tipke, a i ostali momci su dobili svoje mjesto „pod reflektorom“. Prva pjesma s puhačim instrumentom u repertoaru, ali sigurno ne i zadnja.

Sljedeća pjesma “Bunika” sa svojim zbunjujućim ritmom u 11/16-ina, hrli naprijed u velikoj brzini, trvrdoglavo izbjegavajući sve zamke po putu. Vežite se pri poljetanju jer nakon naizgled bezopasnog uvoda, slijedi suluda vožnja do vrlo razigranog kraja. Sluša se u jednom dahu.

“Silkworm” je kompozicija umjernog tempa sa snažnim funk groovom, u kojem ritam sekcija zbilja dolazi do izražaja sa svojim unisonim dionicama. Svileni crv se izmigoljio kroz promjenu mjere, tempa i ključa te se na kraju zadovoljno smjestio u svojoj kukuljici.

Session zatvara jedna starija pjesma, koja je zasjala u novom, promijenjenom aranžmanu za trio postavu. “Kikiriki”, iako ništa kod nje nije „jeftino“ ili bezazleno je suluda ideja nastala iz isprobavanja tada novog syntha i pitch wheela. Brzine na rubu raspada i kohezije, koju na kratko “izravna” disco sekcija u sredini prije nego što sve “ode kvragu” u završnom zaletu prema kraju.

Album “Comic Atomic – Live Studio Session” je izdanje koje zbilja vrijedi poslušati nekoliko puta. Stvorila su ga tri vrhunska glazbenika, koja se sa smješkom na licu “igraju” s raznim zanimljivim ritmovima i melodijama te svoju glazbu odvode u neku novu, do sada neotkrivenu dimenziju.

Hrvatske blues snage
Sound Report foot
reggae foot
drumtidam foot
Treći svijet foot
classics foot
soundgardina foot