Novi album: Soul Radio – Muzika i društvo

Soul Radio - Muzika i društvo

Album “Muzika i društvo” poslušajte OVDJE

Nakon prve službeno objavljene pjesme “Moja muza je mjuza”, hvaljenog EP-a “Uvodna emisija” te singla “Možemo zajedno”, mladi autorski funk/soul/pop sastav iz Karlovca “Soul Radio” predstavlja dugoočekivani debitantski album “Muzika i društvo”. Album donosi deset zarazno melodičnih autorskih skladbi na hrvatskom jeziku te jednu bonus pjesmu. Teme tekstova su raznovrsne – od nježnih ljubavnih balada do ozbiljnih pjesama društveno-političke tematike koje zorno pokazuju da je “Soul Radio” socijalno osvješten bend, bez obzira na činjenicu da je riječ o iznimno mladom sastavu.

Evo što o pjesmama kažu članovi “Soul Radia”:
  

Izmišljeni problemiPjesma koja se provlači kroz “Soul Radio” od samih početaka, jedna od prvih stvari koje smo napisali te kroz godine sviranja nekoliko puta iznova aranžirali. Satirična funky balada, govori o iskrivljenosti stvarnosti i kako to kroz svoje oči vidi naš tekstopisac i pjevač Buba. 

Ljepotica Prva stvar u koju smo odlučili ubaciti malo disco groova. Inače pjesma ljubavne tematike, govori o zaljubljivanju u osobu koja nam se sviđa te kako nas onda ti osjećaji potpuno obuzmu i čine sretnim te postajemo gotovo preokupirani tom osobom, čime zaboravljamo i zapostavljamo stvari koje se događaju oko nas.
Tebi pripadam U ovoj pjesmi smo se odlučili igrati latino ritmovima i sambom, naravno u korijenima smo ostali dosljedni svojem funk/blues izričaju, što se može i čuti. Možemo reći da je to pjesma ljubavne tematike u romantičnom ruhu sambe. Plesnog je ritma i savršena za stiskavac. 
Moja muza je mjuza Prvi singl s našeg EP-a “Uvodna emisija”. Odabrali smo je kao singl jer smatramo da najbolje prikazuje našu svirku, jer se upravo u njoj nalazi mješavina soula, funka i jazza (pomalo i bluesa) na kojoj se temelji naša glazba. Smatramo da stvar ima i dobar groove i energiju karaterističnu za afroameričku glazbu pa mislimo da bi se lako mogla svidjeti publici.
Cesta snovaPrva pjesma koju smo napravili, jednostavno je morala završiti na albumu. “Najbluzerskija” od svih pjesama, zapravo vraća Soul Radio “back to the roots” jer smo u početku bili isključivo blues bend. Ova pjesma je idejna vodilja benda, ona govori o našem putu, zapravo o našoj “cesti snova” po kojoj se mi vozimo sve ove godine.
Možemo zajednoNaš drugi singl, pjesma socijalne tematike koja govori o stanju u društvu. Govori o tome kako smo kao pojedinci slabi, ali ako se ujedinimo možemo postići velike stvari. Zbog takvog stanja smo pomalo i revoltirani te smo iz tog razloga i napisali ovu pjesmu. Svjesni da kao pojedinci ne možemo ništa značajno mijenjati… ali zato možemo zajedno.
TiLjubavna pjesma koja govori o preokupaciji voljenom osobom, o tome kako nas emocije mogu pokretati i motivirati u odnosu s voljenom osobom. Jedna od stvari koja je usmjerila Soul Radio prema soul/funk izričaju. 
Nikad višeDuet ljubavne tematike bez happy enda. Pjeva o uzaludnoj ljubavi koja unatoč naporima i trudu prema voljenoj osobi je na kraju bila uzaludna. 
Ispod kožeEnergična old school funk stvar, u kojoj dominiraju bas i klavir. Satiričnog je karaktera, govori o nejednakosti u našem društvu koja je prisutna na svakom koraku oko nas. U konačnici ipak uz svu tu nejednakost pjesma govori i o jednakosti, jer smo ispod kože mi svi jednaki. 
Čudno mjestoPjesma socijalne tematike, govori o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, gdje se trudimo raditi ono što volimo ali to nitko ne cijeni niti to utječe ikako na naš život. Čudno mjesto je zapravo naša stara prostorija za probe koju smo dijelili s bendom “Udriground” u vatrogasnom domu u Dugoj Resi, gdje smo o cijeloj toj situaciji pričali i nadali se boljim vremenima, uživajući u onome što najviše volimo raditi – glazbi.

Glazbu potpisuje cijeli  “Soul Radio”, autor tekstova je Aleksandar Baić, dizajn albuma je djelo Domagoja Škrtića, ilustraciju logotipa napravio je Domagoj Pavlačić, a za snimku, miks i produkciju zaslužnu su Đuro Grudić, Marko Turkalj i Antonino Šimić.
“Soul Radio” je privukao pažnju publike i medija uvjerljivom pobjedom na prošlogodišnjem “HGF demo festivalu”, a ubrzo nakon toga stiglo je i veliko priznanje struke – dodijeljena im je “Fender Mega Muzika” nagrada za najboljeg mladog izvođača 2104. godine.

Prva (lokalna) koncertna promocija debitantskog albuma “Muzika i društvo” će se održati u petak, 18. prosinca, u karlovačkom “Papa’s Baru”, a ulaz je besplatan.

classics foot
reggae foot
soundgardina foot
terapija_FOOT
Bez sluha foot
drumtidam foot
Sound Report foot