Novi album: The Best of EVO RUKE – Dalmatinski paket aranžman

The Best of EVO RUKE - Dalmatinski paket aranžman

Spona i Wolfman Vam s ponosom predstavljaju novi album “The Best of EVO RUKE – Dalmatinski paket aranžman”! Riječ je o kompilaciji 15 autorskih pjesama 8 žanrovski različitih bandova iz Sinja, Solina, Splita, Šibenika i Sv. Filipa i Jakova. Svaki od tih bendova na svoj način prezentira doživljaj sadašnjosti u Dalmaciji trećeg milenija. Identitetski obrasci su slični, ali rezultati opservacije stanja na terenu su sasvim različiti. Svi bendovi s kompilacije prodefilirali su koncertnom scenom u splitskom Đardinu zahvaljujući festivalu EVO RUKE koji je i nastao kao potraga za takvim kreativnim endemskim vrstama.

Svoje mjesto među najboljim bendovima dosadašnjih izdanja ovog već legendarnog festivala pronašle su splitske grupe 058, Trio TrAbaCool i Buža, solinski bend Sila Nečista, sinjska Ljuta kuća, šibenski Reah te Jeremiah’a iz Svetog Filipa i Jakova. Poseban začin ovoj kompilaciji su dvije bonus pjesme legendarnog benda Stivideni – Ćiribimbaš i Mate.
“Revija Urbane KulturE – EVO RUKE” je festival hrvatskih izvođača i autora urbanog glazbenog izričaja, tj. svih žanrovskih odstupanja u modernoj, popularnoj glazbi. Prvo izdanje festivala je održano 2014. godine, a od tada se u sklopu festivala odsviralo više od 380 cjelovečernjih koncerata s više od 240 domaćih sastava.

Ovogodišnje izdanje EVO RUKE u suradnji sa Splitskim ljetom donosi:
– Split Blues Festival (Sustipan, 12. i 13. srpnja)
– Split Open Jazz Fair – Gala koncert – Jazz orkestar HRT: Tribute to Dino Dvornik, (Peristil, 15.7.)
Do tada, uživajte u probranim songovima bendova koji su nastupili na dosadašnjim izdanjima festivala!

Bez sluha foot
Treći svijet foot
classics foot
terapija_FOOT
reggae foot
drumtidam foot
soundgardina foot