Novi album: Zamba – Home

Zamba - Home

Album “Home” poslušajte ovdje

Blues rock sastav Zamba iz Duge Rese predstavlja svoj dugoočekivani debitantski album “Home”, koji je najavljen istoimenim singlom. Album sadrži trinaest melodičnih autorskih blues rock pjesama na engleskom jeziku, za koje je glazbu i tekst napravio gitarist, vokal i frontmen Boris Dugi – Novački Zamba. Iako je riječ o diskografskom prvijencu, bend Zamba je već dobro poznat u domaćim blues krugovima – kao pobjednik “5th Croatian Blues Challengea” u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju “International Blues Challengeu” u Memphisu, 2014. godine. Lider sastava,  Boris Dugi – Novački Zamba u svojoj je dugogodišnjoj, bogatoj karijeri surađivao s mnogim poznatim glazbenicima (Toše Proeski, Vanna, Boris Novković…), s kojima je snimio više od osamsto studijskih pjesama te nastupio na gotovo beskonačno koncerata.

Uz pomoć brojnih vrhunskih glazbenika (album su, uz Zambu, koji je svirao električnu, akustičnu i bas gitaru, dobro te otpjevao vokale, snimali i Damir Šomen i Luka Kovačić na bubnju, Hrvoje Kralj na bas gitari, Jan Tomašević na orguljama, Siniša Dortić na orguljama i klaviru, Nikola Fabijanić na tenor saksofonu, Goran Jurković na bariton saksofonu, Željko Kambić na trubi te Darija Hodnik i Vladimir Pavelić na pratećim vokalima), Zamba je svoje dosadašnje glazbeno iskustvo pretočio u stvaranje vlastite glazbe, a rezultat je najbolje vidljiv u zvuku albuma “Home”.
Album je snimio Tomislav Bačurin – Lima u “Long – play” studiju, miks i mastering su djelo Dragutina Smokrovića Smokve, za sliku naslovnice je zaslužan Dalibor Pavić – Paky, a dizajn je djelo studija Cognita.

Važno je istaknuti da će Zamba u proljeće 2016. predstavljati hrvatski blues i na “6th European Blues Challengeu” u talijanskom mjestu Torrita di Siena u Toskani.

terapija_FOOT
soundgardina foot
Sound Report foot
Treći svijet foot
Bez sluha foot
reggae foot
classics foot