Novi album: Žanina Bilić – Dark-Light

Žanina Bilić - Dark-Light

Spona Classics Vam s ponosom predstavlja novo izdanje klasične glazbe, album Žanine Bilić “Dark-Light”. Riječ je o nastavku iznimno uspješne dugogodišnje suradnje Spone Classics i Glazbene škole Dugo Selo, pošto je većinu skladbi napisao prof. Dario Cebić. Na albumu se nalazi dvanaest skladbi, a snimatelj i ton majstor ovog izdanja je mag. Sandro Šekutor.

Vrhunska hrvatska umjetnica – Žanina Bilić, objavila je i snimila dvanaest klavirskih skladbi. Žanina Bilić vrhunska je hrvatska klaviristica s velikom međunarodnom reputacijom, a neke skladbe doživjele su svoje premijerno izdanje na albumu “Dark-Light”.

Žanina Bilić klavir je usavršavala i studirala u Njemačkoj, Poljskoj, Francuskoj i Hrvatskoj kod profesora Vere Gornostaeve, Karla-Hermanna Mrongoviusa i Marije Gvozdić Horvat. Cijelo osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stekla je u Zagrebu te i diplomirala u Zagrebu na Zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Tijekom studija je odlikovana dva puta Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu te Dekanovom nagradom Muzičke akademije u Zagrebu. Osvajala je brojne nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Žanina Bilić bila je stipendistica Međunarodne Mozart Akademije za usavršavanje u komornoj glazbi 20. stoljeća u Poljskoj te stipendistica njemačke vlade u organizaciji Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) za dvogodišnji magisterij solo klavira u Münchenu. Nastupala je u Hrvatskoj te Japanu, Njemačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Poljskoj, Francuskoj. Nastupala je i kao solistica s orkestrima Zagrebačke filharmonije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Orkestrom “Hochschule fuer Musik” u Münchenu te Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske. Dugogodišnja je članica žirija na uglednom međunarodnom natjecanju “Andrej Stojanov” u Bugarskoj.

Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
Sound Report foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
classics foot
Treći svijet foot